Do 200.000 eura za male i srednje poduzetnike

Autor: Ksenija Kale , 26. prosinac 2011. u 22:00

Na prošli, sličan natječaj namijenjen poduzetnicima u programu PHARE 2006 prijavilo oko osamdeset poduzetnika, a ovaj će biti otvoren do 20 veljače 2012. Godine

Mali i srednji poduzetnici ponovo se mogu prijaviti za nepovratna sredstava iz pretpristupnih fondova Europske unije u visini tri milijuna eura.

Naime, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) objavila je natječaj “Potpora jačanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva” koji se financira unutar pretpristupnog programa IPA komponente IIIC, Regionalna konkurentnost za 2011. godinu. Visina pojedinačnih potpora kreće se od 50.000 do 200.000 eura. Financiranje IPA sredstvima maksimalno može iznositi 85 posto od ukupne vrijednosti dodijeljenih bespovratnih sredstava. Natječaj će biti otvoren do 20. veljače sljedeće godine, a javno je dostupan na internetskoj stranici SAFU te na web stranicama Europske komisije odnosno EuropeAida. Marija Tufekčić, ravnateljica SAFU podsjeća da se na prošli, sličan natječaj namijenjen poduzetnicima u programu PHARE 2006 prijavilo oko osamdeset poduzetnika.

“Na natječaj se mogu javiti sva mala i srednja poduzeća registrirana u Hrvatskoj, ali moraju zadovoljiti preduvjete kao što su solventnost i dokaz o podmirenju svih poreznih davanja”, kaže Tufekčić. Navodi da se mogu javiti poduzeća i iz sektora proizvodnje hrane i pića, tekstila, kože, drvne, metalne i papirne industrije, proizvodnje namještaja, metala, kemikalija, kao i prikupljanja otpada, programiranja, tehničke analize, kemijskog čišćenja. Cilj natječaja je jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika poticanjem ulaganja u tehnologije i proizvodne metode koje promiču “zeleno” gospodarstvo, te jačanje razvojnih potencijala za nove i konkurentne proizvode prema ekološkim i drugim međunarodnim standardima.

Komentirajte prvi

New Report

Close