DIV Grupa donirala križ za crkvu u Kninu

Autor: Agencija VLM , 01. kolovoz 2014. u 15:26
Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave DIV grupe. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja, DIV Grupa (DIV) je donirala križ za zvonik crkve ”Gospe velikog hrvatskog zavjeta” u Kninu koja predstavlja simbol obrane Knina i Hrvatske.

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja, DIV Grupa (DIV) je donirala križ za zvonik crkve ''Gospe velikog hrvatskog zavjeta'' u Kninu koja predstavlja simbol obrane Knina i Hrvatske.

Građevina je, priopćava Brodosplit, visoka gotovo 30 metara i duga oko 80 metara. Imati će 1100 sjedećih mjesta, zvonik je visok 38 metara, a na njega će se postaviti križ visine od 6 metara. Križ je dvosmjeran, od specijalnog dugovječnog nehrđajućeg čelika.

Nakon velike i male ''škverske teće'', impozantne ''Ruže vjetrova'' na zapadnoj obali ili ''Plavog stabla'' kraj ateljea Vaska Lipovca, niski ''Brodosplitovih'' umjetničkih proizvoda se pridružio i križ nove crkve u Kninu. Na osnovu nacrta projektanta Jerka Rošina, križ su u kratkom roku izradili radnici Brodosplitove cjevarske radionice.

Zahvaljujući donaciji DIV-a u radu i materijalu, nova će crkva, kada bude dovršena biti jedna od najvećih crkava u Hrvatskoj. U njoj je ugrađen kamen temeljac koji je blagoslovio blaženi Ivan Pavao II i ovo je jedina crkva na svijetu s blagoslovom pape sveca.

Komentirajte prvi

New Report

Close