Dioničari TOZ Penkale traže naknadu štete

Autor: Marija Crnjak , 01. siječanj 2015. u 22:00
Nenad Markovic/ Petar Glebov/PIXSELL

Terete direktora i članove NO-a.

Dioničari TOZ Penkale, društva HITA-Vrijednosnice i Industrogradnja nekretnine, traže naknadu štete od direktora TOZ Penkale Nenada Markovića te članova Nadzornog odbora, navodi se u dopuni dnevnog reda izvanredne Glavne skupštine TOZ Penkale najavljene za 26. veljače.

U dopuni se predlaže donošenje odluke o "postavljanju zahtjeva za naknadu štete zbog štete nastale iskorištavanjem utjecaja u Društvu na štetu Društva te povrede dužnosti člana Uprave, direktora i članova Nadzornog odbora". Kako se navodi, zahtjev će obuhvatiti štetu u prethodnom petogodišnjem razdoblju opisanu rješenjima Porezne uprave o obavljenim inspekcijskim nalazima, rješenjima u drugim postupcima protiv Društva, odnosno direktora i članova Nadzornog odbora, te rezultatima Posebne revizije. Naknadu štete traže od direktora, članova NO-a te osoba, odnosno trgovačkih društava, "koje su imale koristi od štetnih radnji".

Komentari (3)
Pogledajte sve

Pa što ne vrate TOZ pravim vlasnicima, potomcima osnivača i njihovim obitelji….? Mostera su ubli u Jasenovcu, zbog krvnih zrnaca, isti oni koje je hranio 30 godina….Ionako još uvijek proizvode ono što je Penkala napraio prije 100godina….Drugovi su mislili da ce to voditi, debili…samo su sjebali firmu…

Neno je pravi strucnjak!

pa što je i to majstor urušio??? katastrofa

New Report

Close