Dioničari Sunčanog Hvara u prosincu o smanjenju i povećanju kapitala

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. studeni 2014. u 16:56
Photo: Borna Filic/PIXSELL

Uprava Sunčanog Hvara sazvala je izvanrednu skupštinu dioničara za 18. prosinca na kojoj će dioničari među ostalim odlučivati o pojednostavljenom smanjenju kapitala i potom njegovom povećanju.

Uprava Sunčanog Hvara sazvala je izvanrednu skupštinu dioničara za 18. prosinca na kojoj će dioničari među ostalim odlučivati o pojednostavljenom smanjenju kapitala i potom njegovom povećanju.

Prema dnevnom redu Skupštine, dioničari će odlučivati o pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala radi pokrića gubitaka i to smanjenjem nominalnog iznosa dionica.

Temeljni kapital društva iznosi 333,6 milijuna kuna. Akumulirani gubitak te hvarske turističke tvrtke krajem prošle godine bio je 284,02 milijuna kuna.

Dioničarima se predlaže da se dio ukupnog gubitka pokrije iz rezervi društva i to u visini od 40,8 milijuna kuna, nakon čega bi nepokriveni akumulirani gubitak bio 243,2 milijuna kuna.

Temeljni kapital smanjio bi se za 166,8 milijuna kuna i to smanjenjem nominalnog iznosa dionica sa 40 na 20 kuna. Tako bi temeljni kapital nakon te akcije bio prepolovljen na 166,8 milijuna kuna.

Preostali nepokriveni akumulirani gubitak od 76,4 milijuna kuna, kako se predlaže, pokrio bi se iz dobiti u idućim godinama.

Potom se predlaže odluka o povećanju temeljnog kapitala za najviše 221,5 milijuna kuna, uz isključenje prava prvenstva postojećih dioničara. To povećanje provelo bi se ulaganjem prava i to pretvaranjem tražbina vjerovnika predstečajne nagodbe u temeljni kapital Sunčanog Hvara, a prema planu financijskog i operativnog restrukturiranja.

To povećanje kapitala provelo bi se izdavanjem najviše 11,08 milijuna redovnih dionica na ime, nominalnog iznosa 20 kuna.

Najveći iznos prava potraživanja u temeljni kapital te hvarske tvrtke unio bi slovački Prime Tourist Resorts, 137,7 milijuna kuna, potom Državni ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) 51,8 milijuna kuna te Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) 19,9 milijuna kuna.

Orco Property Group unijela bi u temeljni kapital 5,47 milijuna kuna potraživanja, Orco Prag 5,83 milijuna kuna, a Orco Adriatic 482 tisuće kuna. U povećanju kapitala sudjelovao bi i luksemburši Cerem s 322 tisuće kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close