Dioničari podijelili Finvest

Autor: Tin Bašić , 01. studeni 2012. u 15:07
Tvornica Finvest (PXL)

Finvest Corp, koji zapošljava 722 radnika, lani je imao prihod od 305,2 milijuna kuna.

Odobreno je "cijepanje" Finvest Corpa i osnovane su još dvije nove tvrtke – Finvest Rijeka i Finvest njivice. Dioničari Finvesta, od kojih je Marijan Filipović najveći sa 59,2 posto udjela, prihvatili su izvješće ovlaštenog revizora o osnivanju novih društava. Izabrani su i novi nadzorni odbori dviju tvrtki.

Inače, vlasnik Finvesta iz Čabra Marijan Filipović odlučio je restrukturirati poslovanje svojega koncerna izdvajajući djelatnost turizma u zasebnu tvrtku i smanjujući temeljni kapital sa 247 na 154 milijuna kuna.
Finvest je još prošloga mjeseca na Zagrebačkoj burzi najavio plan o razdvajanju na tri tvrtke: Finvest Corp, Finvest Rijeku i Hotele Njivice. Matična tvrtka Finvest Corp zadržat će djelatnost prerade drva i trgovine, a Finvest Rijeka postat će trgovačko društvo za trgovinu i usluge.

Finvest Corp, koji zapošljava 722 radnika, lani je imao prihod od 305,2 milijuna kuna, što je bilo za 8,7 posto više nego 2010. godine. Gubitak je pritom smanjio sa 19,5 milijuna kuna na 16,7 milijuna kuna.Ipak, neposredno prije krize, odnosno 2008. godine, Finvest Corp je imao prihod od 371,6 milijuna kuna, uz dobit iznad četiri milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close