Dioničari Ine odlučuju o isplati dividende od 15,20 kuna po dionici

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. svibanj 2017. u 11:01
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Prema podacima iz poziva za Glavnu skupštinu, ukupna neto dobit Ine za 2016. godinu iznosi 160,02 milijuna kuna.

Dioničari Ine bi na glavnoj skupštini, sazvanoj za 14. lipnja, trebali donijeti odluku o isplati ukupno 152,02 milijuna kuna iz prošlogodišnje dobiti za dividendu, što bi iznosilo 15,20 kuna dividende po dionici.

Prema podacima iz poziva za Glavnu skupštinu, ukupna neto dobit Ine za 2016. godinu iznosi 160,02 milijuna kuna.

Uprava i Nadzorni odbor Ine predlažu da se 95 posto tog iznosa, odnosno 152,02 milijuna kuna, isplati dioničarima kao dividenda, a preostalih 8 milijuna kuna rasporedilo bi se u zakonske rezerve.

Pravo na isplatu dividende, koja će se isplatiti u novcu najkasnije 14. srpnja, imat će svi dioničari koji su kao vlasnici evidentirani u SKDD do 23. lipnja.

 "Uzevši u obzir stabilnu financijsku poziciju i nisku zaduženost društva, koje mu omogućuje financiranje investicijskih planova, kao i činjenicu da dividenda nije isplaćena dioničarima u 2016. godini, predlaže se distribucija dobiti društva u obliku isplate dividende", stoji u obrazloženju predložene raspodjele prošlogodišnje dobiti.

  Uz davanje razrješnica članovima Uprave i Nadzornog odbora Ine te odabir Ernsta & Younga za revizora društva, dioničari bi na glavnoj skupštini trebali odlučivati i o izmjeni predmeta poslovanja društva, odnosno dopuni djelatnosti, a vezane uz prestanak važenja Zakona o zaštiti i spašavanju te stupanja na snagu novih odredbi zakona o sustavu civilne zaštite..

 Tako bi se brisali poslovi vezani uz zaštitu i spašavanje, a dodali bi se poslovni vezani uz sustav civilne zaštite.

Komentirajte prvi

New Report

Close