Devet brodova Atlantske plovidbe dobilo AMVER priznanje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. ožujak 2013. u 19:42
Guliver/Thinkstock

AMVER (Automated Mutual Assistance Vessel Rescue) je osnovan 1958. godine kao služba Američke obalne straže i riječ je o dobrovoljnom globalnom sistemu izvještavanja brodova.

Atlantska plovidba danas je izvijestila da je devet brodova te tvrtke dobilo AMVER priznanjem Američke obalne straže za 2011. godinu.

AMVER (Automated Mutual Assistance Vessel Rescue) je osnovan 1958. godine kao služba Američke obalne straže i riječ je o dobrovoljnom globalnom sistemu izvještavanja brodova u cilju pomoći pri spašavanju i zaštiti ljudskih života na moru.

Priznanja AMVER-a dodjeljuju se brodovima koji prigodom isplovljenja iz luka uz američku obalu redovito javljaju meteorološke uvjete, te svoj položaj, rutu, brzinu i podatke o mogućnosti liječničke skrbi na brodu kako bi obalna straža SAD-a mogla angažirati brod u slučaju nesreće. Time se angažmanom AMVER-a godišnje spasi i po tri stotine života. U 2011. godini, zahvaljujući tom sistemu izvješćivanja, spašeno je 190 ljudskih života.

Dubrovačka brodarska tvrtka Atlantska plovidba priznanje je dobila za svoje brodove Sveti Vlaho, Atlant Trina, Držic, Miho Pracat, City of Dubrovnik, Imperial, Sveti Nikola I, Libertas i Jindal Varad (ex Petka), navodi se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close