Dalmacijavino i Borovo potpisali sporazum o suradnji

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. rujan 2016. u 13:26
Foto: Marko Mrkonjić / Pixsell

Dalmacijavino je privatna, a Borovo državna tvrtka no obje su izvorno hrvatski proizvođači, naglasio je Šimenc.

Čelnici Dalmacijavina i Borova u utorak su u Splitu potpisali sporazum o suradnji po kojem Borovo isporučuje 150 pari čizama beračima grožđa na 250 hektara vinograda u Drnišu, a proizvodit će i tenisice s utisnutim znakom soka Pipi koji proizvodi Dalmacijavino.

"Berba grožđa u našem vinogradu u Drnišu počela je jučer i trajat će 45 dana, a ova zaštitna radna obuća je kvalitetna. Nadamo se da će danas potpisani sporazum biti početak dugoročne suradnje, jer će već sljedećeg proljeća u tvrtki Borovo početi proizvodnja startasica s logom Pipi", rekao je predsjednik Uprave Dalmacijavina Luka Diel-Zadro.

Po njegovim riječima, važno je što se uspostavlja suradnja između dvije hrvatske tvrtke, jer se time daje doprinos razvoju hrvatskog gospodarstva pa bi takav primjer mogli slijediti i drugi.

Voditelj brenda Borovo Dubravko Šimenc istaknuo je da se sporazum sklapa u godini u kojoj Borovo obilježava 85. obljetnicu postojanja, a Pipi 40. godišnjicu proizvodnje u Dalmacijavinu.

Dalmacijavino je privatna, a Borovo državna tvrtka no obje su izvorno hrvatski proizvođači, naglasio je Šimenc.

Kako se doznaje, Dalmacijavino je u četiri mjeseca od pokretanja proizvodnje prodalo gotovo dva milijuna bočica Pipija, a u porastu je i prodaja drugih proizvoda. Od vinograda u Drnišu ove se godine očekuje urod 1,2 milijuna kilograma grožđa.

Dalmacijavino trenutačno zapošljava 83 radnika i 120 sezonskih u vinogradima u Dnišu i na Hvaru.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Podrzavam suradnju hrvatskih tvrtki na ovaj nacin i sam pokusavam uvijek kupiti domace ako je ikako moguce. Medutim, neugodno me iznenadila cinjenica koju sam tek nedavno otkrio, a to je da se Pipi brend vec neko vrijeme proizvodi u BiH umjesto u Hrvatskoj. Kako u tom slucaju to moze biti hrvatski brend i pripada u kategoriju kupujmo hrvatsko?

New Report

Close