Dalekovodu novi projekt u Švedskoj vrijedan više od 21 milijun eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. lipanj 2019. u 16:20
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dalekovod je u ponedjeljak izvijestio da je švedska kompanija Svenska Kraftnät odabrala njihovu ponudu kao najkvalitetniju prema kriterijima natječaja za izgradnju nove dionice dalekovoda, vrijednosti više od 21 milijun eura, a ugovor će biti potpisan nakon potvrde konačne odluke te švedske kompanije.

Švedska kompanija za prijenos električne energije Svenska Kraftnät, poslala je obavijest kako je ponuda Dalekovoda odabrana kao najkvalitetnija prema kriterijima natječaja za izgradnju nove dionice 400 kolovoltnog (kV) dalekovoda Snösätra – Ekudden, navodi se u priopćenju objavljenom putem Zagrebačke burze.

Projekt uključuje demontažu postojećeg 220 kV voda i izgradnju 400 kv voda u koridoru postojećeg, između trafostanice Snösätra u Stockholmu i trafostanice Ekudden u pokrajini Huddinge.

Vrijednost radova koji bi se trebali realizirati do 2021. godine je više od 21 milijun eura, a ugovor će biti potpisan nakon potvrde konačne investicijske odluke kompanije Svenska Kraftnät, ističu iz Dalekovoda.

Komentirajte prvi

New Report

Close