Dalekovodu 65 mil. eura novog posla u Norveškoj

Autor: Suzana Varošanec , 02. svibanj 2016. u 22:00
Tenderi su raspisani početkom ove godine/Petar Glebov/PIXSELL

Nakon odabira najpovoljnije ponude zagrebačke tvrtke čeka se potvrda odbora Statnetta.

Norveški Statnett odabrao je kao najpovoljniju ponudu Dalekovoda za izgradnju dva dalekovoda ukupne duljine 200 kilometara, čija vrijednost premašuje 65 milijuna eura, izvijestili su u ponedjeljak iz zagrebačke tvrtke.

Riječ je o dva tendera raspisana početkom ove godine od strane navedenog naručitelja, koja su upravo završila, no trenutno nije moguće doznati više pojedinosti. Statnett je jučer objavio da Dalekovodu planira dodijeliti ugovore za izgradnju 420 kV dalekovoda Namsos – Hofstad – ?fjord i 420 kV dalekovoda Snilldal – Surna, ukupne duljine gotovo 200 kilometara. No, nakon evaluacijskog procesa u kojem je ponuda Dalekovoda odabrana kao najpovoljnija prema kriterijima natječaja još mora konačnu odluku potvrditi Statnettov investicijski odbor.

Utoliko, tek nakon potpisavanja oba ugovora, što se navodno očekuje uskoro, bit će dostupno više informacija za navedene poslove, kao i o rokovima za izvođenje zahtjevnih radova. Nakon što je nedavno dobio posao na pruzi Dugo Selo – Križevci, Dalekovodu je ovo prvi veliki posao u 2016. u inozemstvu. Pritom je to i jedan u nizu poslova za Statnett, tvrtku za prijenos električne energije u vlasništvu norveške države, s kojom je također nakon tenderiranja ponuda zagrebačka tvrtka lani zaključila posao vrijedan 60 mil. eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close