Dalekovodu 600 mil. kuna u 2017.

Autor: Saša Paparella , 15. lipanj 2016. u 22:01
Pokazatelji su postali pozitivni/Duško Marušić/PIXSELL

Do kraja godine Dalekovod će sudjelovati na natječajima za dobivanje poslova u desetak europskih zemalja.

Pred zainteresiranim investitorima i partnerima tvrtke u prostorijama Zagrebačke burze Uprava Dalekovoda predstavila je financijski pregled poslovanja tvrtke te izložila svoje planove.

 

150mlrd.

eura procijenjene su investicije u prijenosne mreže do 2030.

 

Nakon što je u 2015. zabilježen značajan rast prihoda, iskazani su optimistični pokazatelji prema kojima Dalekovod očekuje daljnji rast prihoda. Pozitivni trendovi vidljivi su u činjenici kako su već danas za 2017. ugovoreni poslovi u vrijednosti gotovo 600 milijuna kuna, u promjeni trenda te značajno poboljšanoj EBITDA, koja je nakon nekoliko godina 2015. izašla iz negativnih pokazatelja.

Stabilan rast uprava očekuje i u narednim godinama. Pozitivni rezultati potvrđeni su i predstavljanjem ključnih projekata koje Dalekovod provodi na raznim europskim tržištima, s naglaskom na Norvešku i Ukrajinu. U Norveškoj su trenutno aktivna tri projekta ukupne vrijednosti više od 200 milijuna eura, dok su u Ukrajini aktivni projekti vrijedni preko 110 milijuna eura. Uprava naglašava projekt gradnje željezničke pruge Dugo Selo – Križevci, što  je najveći infrastrukturni projekt u RH posljednjih godina.

 

3projekta

vrijedna više od 200 mil. eura aktivna su u Norveškoj

Prema najavama, do kraja godine Dalekovod će sudjelovati u natječajima za dobivanje poslova u desetak europskih zemalja. Prema ENTSOE (Europsko udruženje prijenosnika električne energije) desetogodišnjem planu investicija u prijenosnu mrežu, ukupne investicije do 2030. procjenjuju se na oko 150 milijardi eura. U tom procesu Dalekovod očekuje ispuniti i dio svojih kapaciteta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close