Dalekovod Proizvodnji ugovor s Norvežanima

Autor: Poslovni.hr , 18. ožujak 2014. u 15:20
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Dalekovod Proizvodnja d.o.o. će prema ugovoru isporučiti oko 50 posto svih ukupnih godišnjih narudžbi ovjesne opreme za Statnett, a drugi dobavljači preostali udio.

Dalekovod Proizvodnja d.o.o., na međunarodnom natječaju te nakon provedene pretkvalifikacije u jakoj konkurenciji svih renomiranih svjetskih dobavljača ovjesne opreme, potpisala je okvirni Ugovor s norveškim Statnettom, renomiranom tvrtkom za prijenos i distribuciju električne energije na visokim naponima, izvijestili su iz Dalekovoda.

Dalekovod Proizvodnja d.o.o. će prema ugovoru isporučiti oko 50 posto svih ukupnih godišnjih narudžbi ovjesne opreme za Statnett, a drugi dobavljači preostali udio. Radi se o isporuci ovjesne opreme za dalekovode naponske razine 420 i 132 kV.

Goran Brajdić, predsjednik Uprave Dalekovoda ovom prilikom je izjavio: "Dalekovod d.d. i Dalekovod Proizvodnja d.o.o., već duže vrijeme isporučuju opremu na ovo tržište na kojem su prepoznati kao iznimno pouzdani i kvalitetni partneri. Zbog izrazito teških klimatskih uvjeta potreban je poseban dizajn i kvaliteta ugrađene opreme te je nužno proći pretkvalifikacijske postupke, udovoljiti standardima kvalitete sigurnosti i ekologije uz kontinuirano provođenje testiranja."

Norveška, pa tako i Statnett, posvećuju iznimnu pažnju ekološkim standardima i zaštiti okoliša, tako da će dio opreme biti posebno zaštićen u skladu s ekološki prihvatljivim normama, a u cilju što manjeg narušavanja okoliša, ističe se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close