Dalekovod osporava Podravskoj banci pravo na ovrhu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. ožujak 2016. u 15:30
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Ovrha po rješenju iznosi ukupno 54 milijuna kuna, što odgovara iznosu sredstava koja se nalaze deponirana na sudskom računu.

Dalekovod je u utorak objavio da je Županijski sud u Zagrebu odbio njegove žalbe i potvrdio rješenja nižih instanci kojima se određuje provedba ovršnog postupka nad imovinom Dalekovoda koji je pokrenula Podravska banka, a Hini je iz te tvrtke rečeno kako osporavaju ovrhu te najavljuju parnicu

Iz Dalekovoda objašnjavaju da je Podravska banka svoja potraživanja još 2012. godine odlučila namiriti kao razlučni vjerovnik, dakle izvan predstečajne nagodbe, ovrhom nad imovinom Dalekovoda, među ostalim i na tražbinama. Ovrha po rješenju iznosi ukupno 54 milijuna kuna, što odgovara iznosu sredstava koja se nalaze deponirana na sudskom računu.

Dalekovod Podravskoj banci osporava pravo na ovrhu dijela imovine smatrajući da je provedena protivno tada važećim zakonskim propisima i najavljuje parnicu radi proglašenja ovrhe nedopuštenom.

Tvrtka će, kako se najavljuje, pokušati dokazati da Podravska banka nije imala pravo provesti ovrhu te da u odnosu na zaplijenjene tražbine nema status razlučnog vjerovnika, što bi u slučaju uspjeha u sporu rezultiralo povratom 54 milijuna kuna.

Budući da su ta sredstva deponirana na sudskom računu već duže od godinu dana, ovrha nad njima neće imati utjecaj na poslovanje niti ispunjenje obveza iz predstečajne nagodbe, kažu u Dalekovodu.

Ujedno ističu da od sklapanja predstečajne nagodbe Dalekovod uredno podmiruje sve obveze prema vjerovnicima bez ugroze poslovanja, provodi značajne mjere restrukturiranja, ostvaruje rast prihoda i izlazak na nova tržišta.

Komentari (5)
Pogledajte sve

U paketu zakona kojima je regulirana porezna reforma je i novi Opći porezni zakon, kojim se od ukida relativni rok zastare i uvodi jedinstveni rok zastare od šest godina. Tijela su na nastup zastare dužna paziti po službenoj dužnosti, a porezni dug za koji je utvrđena zastara te obustavljen postupak otpisat će se iz poreznih evidencija.

U Dlkv vjeruju da će ipak dobiti spor, a sredstva već stoje deponirana na sudu tako da problema tu ne bi trebalo biti.
Ako dobiju spor bit će to odlična stvar.

pas…im mate-r !

A što si iznenađena?!
Pa vidiš da razbijaju burzu i tjeraju ulagače s nje…

New Report

Close