Crodux Energetika gradi elektranu vrijednu više od 450 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. lipanj 2013. u 17:38
Ivan Čermak, vlasnik Croduxa, Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

U Crodux Energetici kažu da je projekt predstavljen Ministarstvu zaštite okoliša i prirode te lokalnoj zajednici.

Projektna tvrtka Crodux Energetika odlučila se na investiciju u gradnju kombinirane kogeneracijske plinske elektrane na području Slavonskog Broda, vrijednu više od 450 milijuna eura, priopćeno je iz Crodux Energetike.

Planirana elektrana snage 600 megavata predstavlja najmodernije, visokoučinkovito rješenje jer koristi najbolju moguću dostupnu tehnologiju s ukupnim stupnjem djelovanja od oko 68 posto, kaže se u priopćenju.

Kako se izvještava, projektna dokumentacija u većem je dijelu završena, a u tijeku je projektiranje priključka na magistralnu infrastrukturu tako da se već do kraja 2013. godine očekuje ishođenje lokacijske dozvole, a početak izgradnje u prvoj polovici 2014. godine nakon dobivanja građevinske dozvole.

Zemljište na području Lučke uprave Slavonski Brod, na kojem je planirana izgradnja, u potpunosti je pripremljeno za gradnju, a obavljeni su i svi potrebni pripremni i istražni radovi te osigurana mogućnost priključenja na dalekovod, plinovod, vodovod, odvodnju, plovni put, cestu i željeznicu.

U Crodux Energetici kažu da je projekt predstavljen Ministarstvu zaštite okoliša i prirode te lokalnoj zajednici od kojih je prepoznat kao općedruštveno koristan, ekološki prihvatljiv i u skladu s načelima održivog razvoja.

Studija utjecaja na okoliš i tehničko-tehnološko rješenje su završeni te je podnesen zahtjev za provođenje jedinstvenog postupka utvrđivanja objedinjenih uvjeta zaštite okoliša s postupkom procjene utjecaja na okoliš, kaže se u priopćenju.

Komentari (9)
Pogledajte sve

kad je natječaj za izvođača radova?

Treba imati m…a za sva ulaganja u koja Čermak ulazi jer to bi i Abramovic promislio prije nego bi se odlučio…benzinske,Dioki,ovo…i sam je rekao da ni stolica u kojoj sjedi nije njegova

Ravel d.o.o. je jedan od projektanata!


….Inace bih mogao povjerovati u ove drukove po forumu po poceti kupovati dionice firmi koje ili nista ne rade ili ne rade nista profitabilno.

Kako te nije sram ovako nesto izjavit. Takvih na ovome forumu nema.Ovdje su ti sve znalci i ljudi od struke.

New Report

Close