Croatia osiguranje steklo 9,75 posto Save

Autor: Božica Babić , 16. listopad 2013. u 15:34
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Sava RE je u lipnju ove godine objavila poziv investitorima zainteresiranim za dokapitalizaciju.

Croatia osiguranje (CO) je u postupku dokapitalizacije slovenskog društva Pozavarovalnica Sava (Sava RE) i kupnjom dionica na službenom tržištu Ljubljanske burze steklo ukupno 9,75 posto udjela u temeljnom kapitalu te tvrtke, odnosno 9,95 posto udjela u glasačkim pravima, objavila je Uprava CO putem Zagrebačke burze uz napomenu kako će "o svim budućim činjenicama vezanim uz vlasnički udjel u Sava RE pravodobno izvijestiti javnost."

Sava RE je u lipnju ove godine objavila poziv investitorima zainteresiranim za dokapitalizaciju. Nedugo potom slovenski mediji javljali su da je otkupom prava od Abanke i mariborske NKBM banke na sudjelovanje u dokapitalizaciji Croatia osiguranje s udjelom od osam posto postalo drugi najveći dioničar najvećeg slovenskog društva za reosiguranje. Procjenjivali su da je CO za tu kupnju potrošilo oko 20 milijuna eura, no iz Uprave najstarijeg hrvatskog osiguratelja ni tada ni danas nisu bili pripravni za iznošenje više podataka o tim transakcijama.

Grupa Sava Re za 2012. ostvarila je premiju u visini 271 milijun eura. Sava RE je na matičnom tržištu (su)vlasnik tri društva, a prisutna je i u regiji. U Hrvatskoj većinski udjel ima u Velebit osiguranju i Velebit životnom osiguranju. U Srbiji i Crnoj Gori također posluje sa po dva društva, jedno ima u Makedoniji i tri na Kosovu. Croatija je u regiji prisutna u Srbiji, BiH i Makedoniji. Prema neslužbenim kanalima Croatija cilja u Sava RE ostvariti 25 posto udjela.   

Komentirajte prvi

New Report

Close