Croatia osiguranje obnovilo certifikate

Autor: Objava za medije , 14. svibanj 2013. u 12:45
Press foto

Croatia osiguranje je prvi i još uvijek jedini osiguravatelj u RH koji ima certifikat sustava upravljanja kvalitetom prema Normi ISO 9001:2008.

Na prosudbi za recertifikaciju sustava upravljanja kvalitetom prema Normi ISO 9001:2008 koja je provedena od 02. do 05. travnja ove godine Croatia osiguranje je obnovilo certifikate za područje životnih i imovinskih osiguranje te će isti vrijediti do 6. svibnja 2016. godine.

Croatia osiguranje je prvi i još uvijek jedini osiguravatelj u RH koji ima certifikat sustava upravljanja kvalitetom prema Normi ISO 9001:2008. Obnavljanje certifikata provodi se svake tri godine, a prosudbe na godišnjoj razini obavlja renomirana kuća Lloyd`s Register EMEA (LRQA). Novi certifikat predsjedniku Uprave Croatia osiguranja Krešimiru Starčeviću predao je predstavnik Lloyd's Register EMEA Veljko Mahmet.

– Sustav upravljanja kvalitetom poboljšava reputaciju i konkurentnost tvrtki na tržištu, a neke od ISO normi također su uvjet bez kojega se ne može plasirati proizvode na EU tržište. Zbog toga smo ponosni na činjenicu da Croatia osiguranje posjeduje ovaj certifikat i već ove godine pripremamo započeti proširenje sustava na cjelokupni segment poslovanja, uvođenjem upravljanja kvalitetom na područje motornih vozila i osobnih neživotnih osiguranja.-izjavio je Krešimir Starčević.

Sustav upravljanja kvalitetom pruža okvir za nadzor i poboljšanje svih poslovnih procesa i rezultata s ciljem povećanja tržišnog udjela, smanjenja troškova, poboljšanja zadovoljstva kupaca i motivacije zaposlenika te razvoja novih i unapređenje postojećih proizvoda.

Tvrtka je pružanje usluga životnih osiguranja certificirala 2004. godine, a razvoj i pružanje usluga imovinskih osiguranja 2007. godine. Certifikat posjeduju i Društva kćeri, Croatia zdravstveno osiguranje i Croatia Lloyd. Sve dosadašnje provjere i recertifikacije od strane LRQA bile su zadovoljavajuće i u svim provjerama eksterni auditor je ocijenio da se sustav upravljanja kvalitetom konstantno poboljšava.

Komentirajte prvi

New Report

Close