Croatia Express prodaje karte za europske željeznice

Autor: Biserka Ranogajec , 18. studeni 2010. u 22:00

Karte za putovanje Deutsche Bahnom, Eurostarom, Talgom i AVE vlakovima mogu se kupiti i mailom

Putnici u Hrvatskoj imaju iste mogućnosti povlastica u kupnji karata kao da su došli na bilo koji kolodvor u Njemačkoj jer su im od sada dostupne sve putničke karte Deutsche Bahna (Njemačkih željeznica). To je na konferenciji za novinare u Zagrebu rekao Björn Bender, voditelj inozemnog predstavništva DB-a u Beču, zadužen za Austriju i istočnu Europu. Putnička agencija Croatia Express s kojom su Njemačke željeznice potpisale ugovor u rujnu ove godine jedino su ovlašteno prodajno mjesto u regiji izvan Europske unije za prodaju karata sustavom DB Bahna.

Širenje u regiju
Biserka Zorbas, menadžerica Croatia Expressa, tumači da su nakon potpisivanja ugovora radili na uhodavanju sustava. Sada su potpuno spremni ponuditi cijelu uslugu koju će uskoro proširiti i na susjednu BiH i vjerojatno Srbiju. Konkretno, u Zagrebu se može kupiti karta za putovanja unutar Njemačke po cijeni već od 19 eura ili putovati iz Zagreba do Berlina za 39 eura. Mogu se kupiti karte za vlakove velikih brzina u Europi, za Eurostar vlakove na relacijama Paris – London i Bruxelles – London, Talgo i AVE vlakove unutar Španjolske te Thalys vlakove koji prometuju između Njemačke, Belgije i Francuske. Zorbas je rekla da su u ovo kratko vrijeme primjene najprodavanija bila kombinirana putovanja vlakom i zrakoplovom za poslovne ljude. Međunarodne karte mogu se naručiti telefonom ili mailom i stižu na kućne adrese.

Dvostruka ušteda
Poslovni ljudi su vrlo dobro prihvatili putovanje zrakoplovom koje nastavljaju vlakom. Recimo, povratna zrakoplovna karta Zagreb-Bruxelles stoji oko 502 eura. Međutim, povratna avio karta do Frankfurta je oko 195 eura, a povratna željeznička dalje do Bruxellesa 78 eura. Razlika u cijeni je 229 eura. Njemačke željeznice posluju u 130 zemalja. Lani su imale promet od 29,3 milijarde eura i dobit od 1,7 milijardi. Croatia Express u sastavu je Željezničkog ugostiteljstva koje uskoro ide ponovno na prodaju.

Specijali

Posebne ponude
Europa-Spezial omogućuje putovanja među europskim gradovima, najčešće u sami centar grada. Recimo, karta između Berlina i Varšave stoji 29 eura, Münchena i Verone 53, a Zagreba i Hamburga 39 eura. Ponuda London-Spezial omogućuje putovanje po Njemačkoj do Londona po cijeni već od 49 eura. Treća je Sparpreise ponuda za putovanje po Njemačkoj po cijeni od 29 eura za drugi razred i 49 euro za prvi razred.

Komentirajte prvi

New Report

Close