Croatia Airlines kupuje nove zrakoplove

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. svibanj 2015. u 10:42
Foto: Goran Jakuš / Pixsell

MRJ bi mogao u floti zamijeniti dasheve.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines namjerava sljedeće godine nabaviti dva nova zrakoplova embraer 190 i tako povećati svoju flotu na 14 aviona.

Kako piše Večernji list, Embraere, avion brazilskog proizvođača, Croatia Airlines planira uzeti u najam te njime popuniti "rupu" koju imaju u sadašnjoj floti što se tiče broja sjedala.

Cijena najma jednog embraera bi bila oko 200.000 dolara mjesečno, no u CA ne namjeravaju stati na ta dva embraera, već namjeravaju u sljedeće četiri godine nabaviti od četiri do šest takvih zrakoplova. 

Sadašnja flota CA mogla bi se pak još više promijeniti ako se uspješno realiziraju pregovori te aviokompanije s japanskim Mitsubishi Aircraft Corporationom o nabavi zrakoplova Mitsubishi Regional Jet (MRJ), koji je tek u razvoju i prvi njegov let se očekuje sljedeće godine.

MRJ bi mogao u floti zamijeniti dasheve – Croatia Airlines trenutačno mjesečni najam za dasheve plaća oko 160.000 dolara, dok bi cijena najma za MRJ bila nešto viša, ali manja od 200.000 dolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close