Crni čelik još nije uplatio 250 milijuna kuna

Autor: Marija Brnić , 25. listopad 2017. u 15:08
Predsjednik Uprave Đure Đakovića Tomislav Mazal, Foto: Ivica Galović / Pixsell

Uprava Đure Đakovića opet, do petka, produljila rok za dokapitalizaciju.

Netom prije isteka jučerašnjeg roka za upis novih 12,5 milijuna dionica uprava Đure Đaković izvijestila je na Zagrebačkoj burzi da daje još dodatna tri dana ulagačima za povećanje kapitala tvrtke. Kuvajtski investitor grupacija Al Wazzan preko svoje hrvatske tvrtke Crni čelik nije stigao niti u protekla dva dana uplatiti svojih 250 milijuna kuna, kao niti u prethodna dva tjedna pa se stoga već otvoreno propitkuje ozbiljnost ulagača zbog kojega je aktualna dokapitalizacija i organizirana netom nakon jedne provedene, a ranije nego se najavljivala nova runda.

Tom se investitoru nakon što je sam iskazao interes i dostavio obvezujuću ponudu izašlo ususret u zadovoljavanju svih traženih uvjeta za vlasničko preuzimanje unosom svježeg kapitala, a, kako se čuje, novih zahtjeva nema. Upisnice je, navodno, već predao, a rok za ostale, institucionalne ulagače ostaje otvoren do petka u 13 sati. Uplatu novca Crni čelik moći će realizirati do 14 sati, a nakon toga institucionalnim ulagačima ostaje još sat i pol za njihove uplate. Po isteku novog deadlinea Uprava tvrtke u obavijesti na burzi navodi kako više neće donositi odluke o novim produženjima roka za ovu transakciju.     

Komentari (3)
Pogledajte sve

Po isteku novog deadlinea Uprava tvrtke u obavijesti na burzi navodi kako više neće donositi odluke o novim produženjima roka za ovu transakciju.

petak -danD2 za Đuru

New Report

Close