Coning: U tijeku je objedinjavanje svih tvrtki u jedan poslovni subjekt

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. siječanj 2013. u 17:41
Sjedište tvrtke Coning; Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Proces predstečajne nagodbe predmet je pregovora društava i vjerovnika, navodi se u priopćenju Coninga.

Varaždinski Coning potvrdio je danas da je predan zahtjev za predstečajnu nagodbu za društva iz Grupe Coning, da je za neka društva taj postupak otvoren te da je u tijeku objedinjavanje svih tvrtki u jedan poslovni subjekt radi uspješne provedbe nagodbe s vjerovnicima.

Proces predstečajne nagodbe predmet je pregovora društava i vjerovnika, navodi se u priopćenju Coninga.

Najveći vjerovnik Grupe Coning je država, koja, unatoč tome što veći dio svojih obveza prema Grupi Coning niti ne osporava, obveze nije ispunila, tvrde iz Coninga navodeći kako bi "naplata tih potraživanja omogućila stabilizaciju poslovanja Grupe pa predstečajna nagodba ne bi ni bila potrebna".

Coning i nekoliko društava iz te grupe su sredinom siječnja predali zahtjeve za otvaranje predstečajne nagodbe, a i tada su izvijestili da je u tijeku pripajanje.

Inače, ugovor o pripajanju Coningu d.d. pet društava iz Grupe Coning potpisan je u prosincu prošle godine, a njegovo je odobravanje bilo na dnevnom redu današnje glavne skupštine dioničara Coninga.

Preuzimanjem tvrtki iz grupacije (Coning ecogradnja, Coning turizam, Congama, Coning inženjering i Velebit) Coning d.d preuzima svu njihovu imovinu kao i sva dugovanja.

Time bi se trebala stvoriti mogućnost opstanka te poslovne grupacije budući da je većina tvrtki u višemjesečnoj blokadi, izuzetak su Coning turizam i Velebit čiji je račun povremeno blokiran.

Kako se neslužbeno doznaje, smisao i cilj pripajanja je objedinjavanje u jednu tvrtku u kojoj će se naći sva imovina grupacije što će omogućiti preraspodjelu hipoteke te skidanje hipoteka s pojedine imovine. Coning bi na taj način mogao prolongirati i otplatu nekih kredita što bi značilo i određeno financijsko rasterećenje tvrtke.

Tvrtka Coning d.d. te ostale tvrtke iz grupacije zapošljavaju oko 170 radnika, čija isplata plaća kasni već više mjeseci.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Vidi se da on i gf fantom imaju istog savjetnika…

New Report

Close