Combis lani premašio pola milijarde kuna prihoda

Autor: Bernard Ivezić , 12. ožujak 2015. u 22:01
Goran Car/ Davor Visnjic/PIXSELL

Tvrtka kćer HT-a rasla 5,9 posto u Hrvatskoj i regiji.

Combis je prešao pola milijarde kuna prometa, osigurao poziciju najvećeg sistemskog integratora u Hrvatskoj i iskočio na četvrto mjesto u toj kategoriji u regiji, doznaje Poslovni dnevnik.

U prošloj godini informatička tvrtka u sastavu grupe Hrvatski telekom ostvarila je rast prihoda od 5,9 posto na 523 milijuna kuna. Combis ukupno zapošljava 385 IT stručnjaka od čega njih 360 u Hrvatskoj. Na Combisovom tehnološkom danu, koji se u četvrtak održao u Zagrebu, tvrtka je predstavila istraživanje među svojim korisnicima koje ukazuje da IT menadžere u Hrvatskoj u ovoj godini najviše zanima sigurnost. To je prioritet za njih 20 posto.

Odmah zatim domaći IT menadžeri planiraju ulagati u IT infrastrukturu i podatkovne centre što je prioritet za njih 17 posto. Slijede modernizacija starih aplikacija i mobilnost što su prioriteti za njih 12 posto pa tek onda analitika i uvođenje poslovne inteligencije što je, inače, prema Gartneru top tema za IT menadžere u velikim kompanijama u svijetu ove godini. Goran Car, direktor strateškog poslovnog područja za integrirana IT rješenja i usluge Combisa kaže da Hrvatskoj sad predstoji digitalizacija.

"Mislim da do toga još nismo došli, jer ljudi ovdje još nisu spremni. Iako su sve više svjesni da je to neminovno", kaže Car. Berislav Lastrić, direktor Sektora sistemske integracije Combisa kaže da se to vidi i u turizmu. "Jako dobro prate svjetske trendove i promišljaju ih, ali će ih primjena zanimati za tri do četiri godine", kaže Lastrić. Goran Car kaže da je ključan problem novih tehnologija što su disruptivne. "Top menadžment ih stoga ne može prihvatiti. Baš zato nastaju startupi, jer nemaju tu barijeru", zaključuje Car.
 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close