C.I.O.S. grupi odobren nastavak redovitog poslovanja

Autor: Poslovni.hr , 23. travanj 2014. u 13:15
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon uspješne sanacije opožarenog područja na lokaciji na Jankomiru, C.I.O.S. grupa dobila je od inspekcije Ministarstva zaštite okoliša i prirode dopuštenje za nastavak redovitog poslovanja, priopćeno je iz C.I.O.S. grupe.

 Nakon uspješne sanacije opožarenog područja na lokaciji na Jankomiru, C.I.O.S. grupa dobila je od inspekcije Ministarstva zaštite okoliša i prirode dopuštenje za nastavak redovitog poslovanja, priopćeno je iz C.I.O.S. grupe.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti i bez izmjena:

Koordinirani inspekcijski nadzor trajao je kontinuirano od 15. travnja 2014. Inspekcija Ministarstva potvrdila je da su aktivnosti sanacije opožarenog područja i zbrinjavanja materijala nastalog tijekom požara uspješno okončane. Time je prestala važiti privremena zabrana zaprimanja i skladištenja novih količina otpada te obrade i oporabe otpada do završetka sanacije. C.I.O.S. grupa od danas nastavlja s redovitim poslovanjem.

Osim inspekcije Ministarstva zaštite okoliša, nadzor su završile i sljedeće inspekcije: vodopravna inspekcija Uprave vodnog gospodarstva iz Ministarstva poljoprivrede; sanitarna inspekcija Uprave za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja; Inspektorat rada Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

C.I.O.S. grupa u većinskom je vlasništvu njemačkog društva Scholz AG, druge najveće grupacije u svijetu u segmentu recikliranja metalnog otpada. Scholz grupacija angažirala je renomirane i neovisne međunarodne stručnjake da nakon detaljne analize definiraju plan daljnjih aktivnosti i procjene kako dodatno osigurati zbrinjavanje svih vrsta otpada u C.I.O.S.-u, po potrebi i iznad standarda zadanog propisima.

Zahvaljujući pravovremenoj reakciji svih uključenih, nije bilo ozbiljnih posljedica za grad Zagreb i okolicu. Sve analize zraka, tla i povrća koje je tijekom proteklog tjedna do danas proveo Zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ nisu ukazale na odstupanja od dozvoljenih graničnih  vrijednosti. Isto potvrđuje i Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, koji je proveo mjerenje onečišćenja zraka.

Uprava C.I.O.S. grupe još jednom zahvaljuje zaposlenicima C.I.O.S. grupe, kao i svim profesionalnim i dobrovoljnim vatrogasnim postrojbama, djelatnicima Gradskog ureda za hitne situacije na čelu sa pročelnikom Pavlom Kalinićem, MUP-u, MORH-u, Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, predstavnicima Zavoda za javno zdravstvo, djelatnicima hitne pomoći koji su preventivno dežurali na lokaciji, te na nesebičnoj pomoći Zagrebačkom holdingu i INI.
C.I.O.S. grupa posluje prema najvišim mogućim standardima zaštite okoliša i poslovanja, poštuje kompletnu zakonsku regulativu koja definira gospodarenje otpadom i koristi najviše tehnologije zaštite u reciklažnim procesima, usklađene sa standardima na razini EU. Grupi je izuzetno važna sigurnost okoline, zaštite okoliša i djelatnika, žao joj je što je do incidenta došlo te će stoga poduzeti sve što joj je na raspolaganju da se to nikad više ne ponovi.

Komentirajte prvi

New Report

Close