“Cilj je da za pet godina damo minimalnu plaću od 10 tisuća kuna”

Autor: Poslovni.hr , 19. prosinac 2015. u 16:42
Foto: eMedjimurje

“Kako i piše u Projektu 10+ koji sam potpisao i ovjerio te se obvezao prema poduzeću i radnicima, cilj je dodatno motivirati ljude za ostvarenje radnih zadataka i stvoriti pozitivno radno okruženje s dobrim menadžmentom i kvalitetnim vodstvom.”

U današnjem poslovanju, moderna poduzeća orijentirana su da stvore likvidno poduzeće, uz nultu stopu zaduženosti, ekonomično, profitabilno i spremno za buduća investiranja. Ona dakako teže i sve većoj odgovornosti prema zaposlenicima i društvu, s toga je jedan od bitnih ciklusa za dugoročni razvoj poduzeća i karika društvene odgovornosti, piše portal eMedjimurje.

Strane firme dolaze u Međimurje sa svojim greenfield investicijama, proizvode vlastite gotove proizvode, zapošljavaju stotinjak radnika koji u brojnim slučajevima rade na granici minimalca. Ekonomski kotač se okreće, više u korist tih poduzeća čije su bilance fakultetski primjer dobrog poslovanja, a manje u korist budućih korisnika mirovinskog sustava jer željeli mi to priznati ili ne, upravo ta poduzeća u pojedinim branšama stvaraju velike probleme u budućnosti, da ne kažemo socijalne slučajeve od svojih bivših radnika.

Govoreći upravo u društvenoj odgovornosti, brojna naša poduzeća posluju odgovorno i prema potrošačima, dobavljačima, zaposlenicima, društvu.

Da stvori društveno odgovorno poduzeće težnja je i Roberta Treske, vlasnika poduzeća Tremak d.o.o. iz Domašinca, koje djeluje u u metaloprerađivačkom sektoru i bavi se lohn poslovima za strane nalogodavce, a čije poduzeće je u rujnu ove godine za svoj kandidirani projekt dobilo regionalnu potporu za kapitalna ulaganja od Ministarstva gospodarstva, a koju je dodijelio ministar Ivan Vrdoljak u Čakovcu.

– Kako i piše u Projektu 10+ koji sam potpisao i ovjerio te se obvezao prema poduzeću i radnicima, cilj je dodatno motivirati ljude za ostvarenje radnih zadataka i stvoriti pozitivno radno okruženje s dobrim menadžmentom i kvalitetnim vodstvom. Već s 1.1.2016. svim radnicima podižemo plaću za simboličnih 250,00 kuna. Petogodišnji cilj koji želimo ostvariti je osigurati 80% vlastite proizvodnje u budućem razdoblju. To je preduvjet da bi krajnji cilj bio ostvariv, a on je odgovornost i obaveza prema našim zaposlenima, da stvorimo uvjete za minimalnu neto plaću od 10 tisuća kuna – rekao nam je direktor Robert Treska.

Komentirajte prvi

New Report

Close