Četvrtina HEP-a ide u prodaju putem IPO-a, dio će biti ponuđen radnicima

Autor: Poslovni.hr , 04. kolovoz 2017. u 11:39
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL KLJUČNE RIJEČI

Iako je prije IPO-a potrebno riješiti pitanje vlasništva hidroelektrana, u Vladi kažu da je bitno uz suglasnost politike proces započeti.

U HEP-u je u tijeku izbor nove uprave, nakon što se ona izabere, trebale bi krenuti pripreme za inicijalnu javnu ponudu HEP-a, što znači da bi dionice kompanije bile ponuđene građanima, institucionalnim ulagačima, a možda i radnicima – kaže za Večernji list sugovornik iz Vlade.

Trenutačno HDZ u tom procesu ima načelnu potporu koalicijskog partnera HNS-a. Novac prikupljen od IPO-a ne bi bio namijenjen za otkup dionica Ine, što je bio plan Vlade krajem prošle godine, jer se i od otkupa MOL-ova udjela u Ini odustalo. U toj ideji HDZ nije imao potporu ni tadašnjeg koalicijskog partnera Mosta, jer su u toj stranci smatrali da se novac od IPO-a mora iskoristiti za investicijske projekte u HEP-u. Sada je ideja da se upravo dio novca iskoristi za investicije, ako bi se dodatno išlo i u povećanje kapitala. Plan je da se građanima, većim ulagačima i radnicima ponudi paket veći od 25 posto dionica HEP-a, pri čemu bi radnici dobili dionice po povoljnijim uvjetima.

Komentari (11)
Pogledajte sve


nije li ta privatizacija bila vezana za otkup ine-e?
sada izgleda da to nije vise bitno.
jos jedna srebrnina se prodaje, dug se ne smanjuje…a srebrnine sve manje i manje

….to je dobro jer kad kancerogeno tijelo (uhljebi i politički kokošari) prestaje dobivati hranjivo odumire!

nije li ta privatizacija bila vezana za otkup ine-e?
sada izgleda da to nije vise bitno.
jos jedna srebrnina se prodaje, dug se ne smanjuje…a srebrnine sve manje i manje

Lopovi, uhljebi, mi žrtve
Ne treba njih staviti u zatvor nego njihovu obitelj u staklene velike kutije na trgovima pa neka vide sta rade ljudima u ovoj zemlji i zasto moraju ici van u drzave koje im nisu bile ni napameti prije 5 godina

HEP je budučnost a INA prošlost, a mi prodajemo budučnost a kupujemo prošlost, strašno…

New Report

Close