Četiri milijuna kuna beneficija za cemexovce

Autor: Poslovni dnevnik , 02. travanj 2018. u 22:00
Predsjednik Uprave i čelnik sindikata

Novi kolektivni ugovor za zaposlenike CEMEX-a Hrvatska osigurava i 4000 kn za novorođenče.

Nezavisni sindikat Dalmacijacementa i CEMEX Hrvatska potpisali su novi, 15. u nizu kolektivni ugovor koji će se primjenjivati do kraja 2019., a kojim je predviđeno i povećanje plaća u tvrtki te naknada od 4000 kuna za novorođeno dijete.

Novim ugovorom osigurano je oko četiri milijuna kuna za povećanje beneficija za zaposlenike, od čega se glavnina odnosi na povećanje plaća koje će najviše osjetiti radnici u pogonima, priopćeno je u petak iz CEMEX Hrvatske u Kaštel Sućurcu. Taj kolektivni obuhvaća i dopunsko zdravstveno osiguranje, jubilarne nagrade, dar djeci, veći poklon-bon, prijevoz za zaposlenike, naknade za novorođenče…

Bit će i regres i božićnica, ukupno 2500 kuna, te godišnji bonus čija će visina ovisiti o poslovnom rezultatu kompanije i izvedbi pojedinca.

Predsjednik Nezavisnog sindikata Dalmacijacementa Mladen Radić podupro je potpisivanje ugovora. Direktor CEMEX-a Velimir Vilović istaknuo je da je Upravi suradnja sa socijalnim partnerom važna za održivo poslovanje.

"Uspješan dijalog jedan je od važnih elemenata održivosti našeg poslovanja i zato nam je suradnja sa Sindikatom od iznimne važnosti. Ovakav način nagrađivanja jedinstven je u Hrvatskoj te omogućuje svim zaposlenicima da ravnopravno i izravno sudjeluju u ostvarivanju ciljeva i postizanju rezultata tvrtke te da budu dodatno nagrađeni za svoj doprinos", rekao je Vilović.

Komentirajte prvi

New Report

Close