CEPP najave

Autor: Poslovni.hr , 18. svibanj 2011. u 22:00

Novi projekt HUP-a: IPA SEE CAPINFOOD
Poboljšanje okruženja i suradnje u području inovacija u prehrambenom sektoru

Od 4. do 5. svibnja u Budimpešti je održan “kick-off” sastanak projekta HUP-a CAPINFOOD u okviru programa IPA South East Europe. Projekt okuplja 13 partnera iz jugoistočne Europe, a namijenjen je poboljšanju okruženja i suradnji u području inovacija u prehrambenom sektoru. Na sastanku su dogovorene projektne aktivnosti do 2013. s ukupnim budžetom od 2,253.178 eura. Ciljevi projekta su poboljšati nacionalne inovacijske strategije radi povećanja konkurentnosti, jačanja ekonomskog rasta, novog zapošljavanja i održivog razvoja sektora prehrane, ojačati institucije za korištenje naprednih alata za poticanje inovacija, menadžment prehrambenih lanaca i transdisciplinarnu suradnju s ICT sektorom, transferirati iskustva i znanje za potporne usluge inovacijama, uspostaviti transnacionalnu suradnju ključnih sudionika u regiji kroz industrijske panele i inovacijske platforme, razviti i testirati pilot-sustave za potporne usluge, poboljšati imidž i promovirati inovacije i poduzetništvo te razviti regionalni forum jugoistočne Europe za suradnju. U realizaciju projekta bit će uključeni poduzetnici, nacionalne tehnološke platforme, industrijska udruženja u proizvodnji hrane, istraživačke institucije, fakulteti, regionalne i nacionalne inovacijske i razvojne agencije, vladina tijela i nevladine udruge. Provedbu projekta u Hrvatskoj osigurat će Centar za europske pretpristupne procese i Udruga prehrambene industrije i poljoprivrede HUP-a.

FP7 Fit for Health Forum za mala i srednja poduzeća
23. 5. 2011.

HUP CEPP organizira FP7 Fit For Health Forum za mala i srednja poduzeća 23. svibnja 2011. od 9 do 14.00 sati u Zagrebu, hotel Arcotel Allegra. HUP je partner konzorcija projekta FP7 “Fit for health”, www.fitforhealth.eu, koji okuplja institucije iz 27 europskih zemalja i osigurava potporu u FP7 projektima u području zdravlja, od faze razvojnih ideja pa sve do eksploatacije istraživačkih rezultata. Cilj HUP-a je projektom unaprijediti kompetencije malih i srednjih tvrtki za sudjelovanje u referentnim natječajima kao glavno referentno mjesto za treninge i “brokerage” usluge, tj. pomoć u izgradnji partnerstava i konzorcija u EU te tako povećati broj hrvatskih kompanija koje se financiraju iz programa Health. Na forumu će se predstaviti projekt te mogućnosti financiranja, praktična iskustva apliciranih projekata u području zdravlja, osnove projektnog menadžmenta, mogućnosti pronalaženja partnera i komercijalizacije rezultata. Zainteresirani se mogu prijaviti za sudjelovanje na e-mail: cepp@hup.hr do 19. 5. 2011., što se ne naplaćuje. Kontakt-telefon: 01/4897-586, 01/4897-563.

Trening za pisanje projektnih prijedloga
U povodu otvorenog natječaja CIP Ekoinovacije
26.-27. 5. 2011. u HUP-u

HUP CEPP 26. i 27. svibnja 2011. godine organizira dvodnevni trening za pisanje projektnih prijedloga za natječaj CIP Ekoinovacije, otvoren do 8. rujna 2011. godine. Prioriteti natječaja za 2011. su: 1. Recikliranje materijala, 2. Održivi proizvodi i materijali za građenje, 3. Sektor hrane i pića, 4. Voda, 5. “Zeleno” poslovanje.

Cilj treninga
Prikazati i objasniti natječaj Ekoinovacije za 2011. godinu, objasniti opće i posebne uvjete sudjelovanja, strukturu projekta i strategiju prijave, pojasniti način formiranja konzorcija i prikazati službenu dokumentaciju, objasniti Okvirni program za konkurentnost i inovacije te dati informacije o mogućnostima koje pruža hrvatskim korisnicima.

Teme treninga
Pobliže objasniti programske komponente uz naglasak na prvu komponentu i njezine prioritete, predstaviti sustav prijave na natječaj Ekoinovacije te mogućnosti za hrvatske korisnike, strukturu projekta, radni paket i proračun uz rad u grupama i konkretne primjere dobivenih projekata na natječaju Ekoinovacije.

Kotizacija:
Članovi HUP-a 1082,40 kn (880 + PDV), ostali 1230 kn (1000 kn + PDV).
Zainteresirani se mogu za sudjelovanje prijaviti na e-mail: cepp@hup.hr do 24. svibnja 2011. Kontakt telefon: 01/4897-586, 01/4897-563.

Komentirajte prvi

New Report

Close