CEMEX-ove tvornice od petka rade punim kapacitetom

Autor: Poslovni.hr , 28. veljača 2013. u 13:48
Trpimir Renić (Robert Anić/PIXSELL)

Nakon što je u posljednje dvije godine tvornica Sv. Kajo zbog pada tržišta radila ukupno samo dva mjeseca, CEMEX ponovno pokreće njenu rotacijsku peć.

Nakon što je u posljednje dvije godine tvornica Sv. Kajo zbog pada tržišta radila ukupno samo dva mjeseca, CEMEX ponovno pokreće njenu rotacijsku peć. Dogovoren je izvoz od gotovo 200 tisuća tona cementa i klinkera u sjevernu Afriku, priopćeno je iz CEMEX-a.  

Od ovog petka obje CEMEX-ove tvornice, i Sv. Juraj i Sv. Kajo, ponovno rade punim kapacitetom. Prva isporuka više od 10.000 tona bit će otpremljena već tijekom idućeg tjedna, a očekuje se da će na temelju potpisanog ugovora CEMEX u Libiju i Izrael izvesti gotovo 200 tisuća tona cementa i klinkera. Kontinuitet rada peći u Sv. Kaji, ovisit će o kretanjima i potražnji domaćeg i izvoznog tržišta, stoji u priopćenju.

"Zadovoljni smo što sada ponovno rade dvije naše tvornice i što se vide sitne naznake stabilizacije tržišta i postupnog intenziviranja građevinskih aktivnosti koje dolaze s proljećem. Pokretanje rotacijske peći u tvornici Sv. Kajo nakon gotovo dvogodišnje pauze ohrabrujuće je za našu organizaciju, ali i dobavljače.", rekao je Trpimir Renić, predsjednik Uprave CEMEX Hrvatske.

S obzirom na dužu privremenu stanku rada peći te nužne reorganizacije koje su bile provedene kroz to vrijeme, ponovno pokretanje tražit će i neke prilagodbe u ljudskim resursima. Tvrtka će prvenstveno interno preraspodjeliti zaposlenike, no očekuju i dodatno zapošljavanje manjeg broja novih djelatnika na određeno vrijeme, stoji u priopćenju. Pokretanje tvornice Sv. Kajo osigurat će i dodatne poslove te veći angažman dobavljača s područja županije.

"Ovo neće biti profitabilan posao za nas, no iskoristit ćemo trenutnu situaciju na tržištu i maksimalno se potruditi ispuniti očekivanja kupaca, a sve kako bi zadržali prisustvo na našem tradicionalnom i važnom tržištu Mediterana", dodao je Renić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close