Čazmatrans-Nova preuzeo petrinjski Slavijatrans

Autor: Ksenija Puškarić , 03. prosinac 2012. u 13:58
Slavijatrans duguje vjerovnicima 14 mil. kn/PIX

Tvrtka u stečaju našla izlaz za 35 radnika i vozni park.

Čazmatrans-Nova, tvrtka specijalizirana za autobusni prijevoz, preuzela je radnike i autobuse petrinjskog Slavijatrans u stečaju. Kako je Poslovnom dnevniku potvrdio Damir Pavlović, direktor prometa Čazmatransa, njegova tvrtka je sa posrnulim sisačkim prijevoznikom potpisala ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji.

"To konkretno znači da smo preuzeli svih 35 radnika te svih 15 vozila", kazao je Pavlović prekinuvši nagađanja kako će Čazmatrans-Nova kupiti Slavijatrans u stečaju. "Nismo kupili, a ni nećemo to kupiti. Ali će Slavijatrans nastaviti raditi i sve linije će nastaviti vožnju u našoj kooperaciji", rekao je Pavlović. Hoće li Čazmatrans preuzeti i nekretnine u vlasništvu petrinjskog prijevoznika, još je neizvjesno.Preuzimanjem Slavijatransa tvrtka Čazmatrans-Nova samo će učvrstiti svoj položaj na tržištu usluga prijevoza autobusima na kojem je već sada jedan od najjačih igrača. Prema Pavlovićevim riječima, Čazmatrans-Nova danas zapošljava preko tisuću djelatnika čija je prosječna neto plaća oko 5000 kuna.

U prometu je oko 500 njihovih autobusa, a godišnji prihodi iznose čak 300 milijuna kuna, kaže Pavlović.Inače, do 1991. Slavijatrans je bio veliko i važno cestovno autotransportno i prijevozničko poduzeće sa stotinama autobusa, cisterni, kamiona, prikolica i čak 1100 radnika, a kraj počinje ulaskom Miljenka Stuhnea vlasništvo.Stuhne je inače direktor posrnulog investicijskog društva Complete line, koji je lani izgubio brokersku licenciju. On je pak za probleme u poslovanju Slavijatransa optuživao Grad Petrinju, odnosno popustljivost prema taksistima zbog čega je Slavijatrans navodno izgubila putnike. Nakon što je prošle godine utvrđeno da je tvrtka dužna 14 milijuna kuna, od čega radnicima bivši vlasnik duguje oko četiri milijuna, pokrenut je stečaj sa preustrojem. 

Komentirajte prvi

New Report

Close