Carlsberg demantirao glasine o odlasku iz Hrvatske

Autor: Zvonimir Markač/VL , 07. srpanj 2014. u 22:00
Konferencija za novinare/Marijan Sušenj/PIXSELL

Jedna od najmodernijih pivovara u Hrvatskoj ostaje u Podravini.

Svako malo u Koprivnici se pojave priče kako pivovara odlazi iz grada, u Srbiju.

"Postoje razne glasine o mnogim temama, ali iz perspektive kompanije i mene osobno o tome se uopće ne razgovara. Dakle, nula posto razgovora se vodi o tome", istaknuo je Martin Best, direktor marketinga Carlsberga Croatia, u kojem radi 320 ljudi. Dodao je da svakog ponedjeljka kad imaju sastanak menadžmenta naprave obilazak pojedinih dijelova koprivničke pivovare kako bi stalno bili u toku sa svim novostima."Prije dva tjedna voditelj proizvodnje nam je baš pokazivao novu centrifugu koja nam pomaže da proizvodimo kvasac.

Stalno se ulaže u nove i suvremenije tehnologije i da još jednom zaključimo – nema govora o odlasku iz Koprivnice", jasan je bio Best.Rekao je da zasad ne planiraju neku novu veliku investiciju jer imaju jednu od najmodernijih pivovara u Hrvatskoj, a nemaju ni potrebe za tako nečime jer još uvijek, kako kaže, imaju dovoljno kapaciteta za svoju proizvodnju. Istaknuo je i proizvodnju Somersbyja, jabučnog alkoholnog cidera.

Zanimljivo je da ga proizvode koristeći lokalne jabuke, a proizvode ga za Njemačku, SAD, Meksiko… S obzirom da je Carlsberg nedavno izašao iz partnerskog odnosa sa splitskim Hajdukom, logično pitanje se postavlja zašto ne ugovore suradnju s koprivničkim Slavenom Belupom. "Sponzoriramo čitavu seriju događaja i klubova, ali ne u toj dimenziji kao što je bilo s Hajdukom", kazao je Best.

Komentirajte prvi

New Report

Close