Bruto dobit 173 milijuna kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 18. prosinac 2016. u 21:59
Predsjednik uprave Končara Darinko Bago/Igor Šoban/PIXSELL

Končar grupa u 2016.

Koncern Končar ove će godine ostvariti konsolidirane prihode od prodaje proizvoda i usluga od 2,8 milijardi kuna te konsolidiranu dobit prije oporezivanja od 173 milijuna kuna, rekao je u petak predsjednik uprave Končara Darinko Bago.

Končarovi prihodi od prodaje na domaćem tržištu procjenjuju se na 1,4 milijarde kuna, a toliko se očekuje i od izvoza, što je 8 posto bolje nego prošle godine. Udio izvoza u ukupnim prihodima od prodaje je 50 posto. Ukupne investicije u ovoj godini iznosile su 102 milijuna kuna (60 posto vlastitih sredstava) od čega gotovo 40 posto u razvoj. "Iza nas je godina koja nije bila nimalo jednostavna", kazao je Bago napominjući kako Končar dosta radi za javna poduzeća, a formiranje dviju vlada  za posljedicu je imalo previranja u tim poduzećima.

No Končar je usprkos tome ostvario dobre rezultate", rekao je Bago. Stanje ugovorenih poslova na kraju ove godine procjenjuje se na 3,7 milijardi kuna ili 7 posto više nego početkom godine. U 2017. planira se konsolidirana dobit Končar Grupe prije oporezivanja od 220,8 milijuna kuna ili 28 posto više od procjene za ovu godinu, rekao je Bago. Planira se i konsolidirani prihod od prodaje od 3,1 milijarde kuna ili osam posto više u odnosu na procjenu za ovu godinu.

Na domaćem tržištu planira se prihod od 1,5 milijardi kuna, a u izvozu 1,6 milijardi kuna što je rast izvoza za 14 posto. Sljedeće godine u planu su investicije od 164 milijuna kuna, a najveći dio, 56 posto, financirat će se vlastitim sredstvima, rekao je Bago i istaknuo i da je prosječna plaća u Končaru 35 posto veća od prosjeka države.        

Komentari (2)
Pogledajte sve

državna firma s dobiti je dobra firma. to što bi neki uvijek više za svoj novac je duga priča. meni je dovoljno da za svoj novac uvijek dobijem više kad kupujem končar kućanske aparate. kvaliteta po niskoj cijeni

173 mil Kn prije poreza na 2,5 milijardi kuna bilancu. To moze samo Bago….Koncar i Bago su dokaz da u RH nema trzista korporativnog upravljanja jer on nebi bio CEO da ga ima.

New Report

Close