Broj zaposlenih u Holdingu past će gotovo za pola

Autor: Poslovni.hr , 10. prosinac 2017. u 10:02
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Već od siječnja dosadašnje bi podružnice dalje trebale nastaviti same, ali s dijelom imovine i obvezama koje su imale i pod okriljem Holdinga.

Predviđenim izdvajanjem podružnica Zagrebački električni tramvaj i Zagrebački velesajam u posebna društva olakšat će se mogućnost pribavljanja sredstava iz fondova Europske unije za pokretanje i razvoj usluge javnog gradskog prijevoza putnika te će se omogućiti unapređenje poduzetničke i istraživačke infrastrukture – tim je riječima u planu podjele Holdinga gradski vrh objasnio prijedlog odluke o kojoj će se na Skupštini raspravljati 21. prosinca.

Kako piše Večernji list, već od siječnja dosadašnje bi podružnice dalje trebale nastaviti same, ali s dijelom imovine i obvezama koje su imale i pod okriljem Holdinga. I sa svim radnicima koji su ih i dosad činili, stoji u prijedlogu odluke. Broj zaposlenih u Holdingu past će tako gotovo za pola jer od 8814 ljudi, koliko ih trenutačno radi u gradskom trgovačkom društvu, čak njih 3782 zaposlena su u ZET-u, dok ih na Velesajmu radi 156. A u novoosnovana će društva, osim ljudi, prvenstveno imovina bez koje djelatnost nije moguća. ZET-u će ostati tramvaji, autobusi, uspinjača, ali i ostala “motorna vozila i druga transportna sredstva”, kao i dosadašnja prodajna mjesta, ali i pojedina zemljišta, livade i šume.

Ostat će ZET-u, za koji se u planu podjele navodi da se, između ostalih djelatnosti, bavi i nautičkim turizmom, i leasing za tramvaje i autobuse, ali ne i mjesto za nautiku, ljetovalište u Velom Lošinju, što je zasmetalo zaposlenicima podružnice. – Prihvaćamo izdvajanje, ali uz uvjet da i odmaralište ostane u vlasništvu ZET-a. Takav smo dopis poslali poslodavcu, ali naši članovi moraju biti svjesni toga da je naša primarna zadaća zaštititi njihova radna mjesta, prava i plaću te da upućeni dopis ne obvezuje – objasnili su sindikalisti, koji se, usprkos tome, odmaralištu ne nadaju. Čini im se, međutim, da je odluka o izdvajanju ZET-a iz Holdinga dobra.

Komentirajte prvi

New Report

Close