Brodarskom Institutu ponovo prijeti stečaj

Foto: Marko Prpic/PIXSELL Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Nakon što je prošle godine račun Brodarskog Instituta u vlasništvu Republike Hrvatske dospio u blokadu zbog čega mu je prijetio stečaj, a radnicima nisu bile isplaćene tri plaće te su i oni prijetili štrajkom, situacija se ipak nije stabilizirala.

Štoviše, posrijedi su i dalje poteškoće u poslovanju o kojima govori i aktualna odluka Trgovačkog suda u Zagrebu.

Nad ovim dužnikom naime upravo je pokrenut prethodni postupak radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka.

Za privremenog stečajnog upravitelja imenovan je Hrvoje Kraljičković, odlučio je TS zakazujući  za dan 5. prosinca ročište radi izjašnjenja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka te  rasprave o uvjetima za otvaranje stečajnog postupka.

"Prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad ovim dužnikom podnijela je Financijska agencija sukladno obvezi i po ispunjenju zakonski pretpostavki iz članka iz članka 110. stavak 1. Stečajnog zakona (Narodne novine, broj 71/15 i 104/17; nastavno: SZ)", navodi se u obrazloženju ove odluke.

U prijedlogu još stoji i da je Brodarski institut na dan 19. rujna  u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana, u ukupnom iznosu od 9,9 milijuna kuna.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve