British Airways vraća redovitu liniju Zagreb – London

Autor: Majda Žujo , 04. rujan 2012. u 22:00

British Airways u prosincu ponovno uspostavlja redovnu liniju London – Zagreb. Letjet će svaki dan, i to u najveću londonsku zračnu luku Heathrow. Kako je na jučerašnjoj konferenciji poručila Mirjana Dostal, direktorica BA za Hrvatsku, kompanija već nekoliko godina na mapu destinacija pokušava vratiti Zagreb, a nova linija bit će i poveznica s dalekim destinacijama.

“BA je nedavno preuzeo aviokompaniju British Midland Int. čime se otvorila mogućnost uvođenja novih letova s Heathrowa, jer nam se oslobodila određena količina dozvola za slijetanje i povećala flota”, objašnjava Dostal dodajući da će iz Zagreba letjeti dva tipa Airbusa, sa 120 i 145 mjesta. Da bi linija bila profitabilna, dodaje, popunjenost bi trebala biti 70 posto, a podjednako se očekuju putnici kojima je London konačna destinacija i onih u tranzitu. Iako je dolazak niskotarifnog Easyjeta već doveo u pitanje profitabilnost letova Croatia Airlinesa prema Londonu, u BA misle da linija može biti isplativa. “Postoji tržište za sve i konkurencija je dobrodošla. S Easyjetom dobro funkcioniramo na drugim tržištima pa vjerujem da će tako biti i ovdje, jer nije riječ samo o putnicima koji iz Zagreba putuju prema inozemstvu, već i o putnicima koji dolaze iz ostatka svijeta”, kažu u British Airwaysu. Croatia Airlines pak nastavlja letjeti iz Zagreba u London Heathrow i Gatwick, kako je predviđeno ljetnim redom letenja. “Najava još jednoga inozemnog prijevoznika o pojačanom prisutstvu na hrvatskom tržištu potvrđuje da CA posluje u uvjetima izrazito snažne međunarodne konkurencije te da se tržišnim uvjetima civilnog zrakoplovstva i aktualnim potrebama putnika prilagođava visokom kvalitetom usluge, strateškim pozicioniranjem i sigurnošću letenja, a tako će biti i u budućnosti”, komentiraju u CA dolazak BA.

Velike brojke

Dobit od 13 milijuna eura
British Airways ima izravne letove prema 150 svjetskih destinacija, a zahvaljujući partnerima njihova najveća zračna luka Heathrow povezana je s više od 500 destinacija. Kompanija je u 2011. poslovala sa 13 milijuna eura operativne dobiti.

Komentirajte prvi

New Report

Close