MI Braća Pivac kreće u izgradnju pogona vrijednog 15 milijuna eura, a zaposlit će i 30 radnika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. ožujak 2017. u 15:04
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Tehnologija je spoj nove i tradicionalne…, a koristit ćemo prirodne uvjete koji su na ovom području”, rekao je Ivica Pivac nakon potpisivanja ugovora.

Mesna industrija Braća Pivac sklopila je u petak s Gradom Vrgorcem ugovor o kupnji zemljišta u Industrijskoj zoni Ravča pored Vrgorca i kreće u izgradnju pogona za proizvodnju pršuta vrijednog 15 milijuna eura.

Ugovor o kupoprodaji zemljišta potpisali su predsjednik uprave Mi Pivac Ivica Pivac i gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić.

Kupnjom triju parcela ukupne površine 32.695 četvornih metara Pivci su postali vlasnici gotovo polovine površine Gospodarske zone Ravča u kojoj namjeravaju podići pogon za proizvodnju pršuta površine veće od 9.500 četvornih metara.

Grad Vrgorac prodao je parcele Pivcima po tri eura za kvadratni metar pa je ukupna cijena nešto više od 98 tisuća eura.

"Danas smo potpisali ugovor o kupnji parcele na kojoj ćemo graditi novi pogon za proizvodnju pršuta, pancete i kraškog vrata i pečenice. Ova investicija je 15 milijuna eura, tehnologija je spoj nove i tradicionalne…, a koristit ćemo prirodne uvjete koji su na ovom području", rekao je Ivica Pivac nakon potpisivanja ugovora.

Izvijestio je da tvrtka planira zaposliti 30 novih radnika.

Imamo proizvodnju u Vajdi Čakovec, vlastitu proizvodnju od oko 100 tisuća svinja, a planiramo rast na 200 tisuća. Ulažemo u rekonstrukciju klaonice u Čakovcu tako da će 90 posto sirovina za pogon u Vrgorcu biti s hrvatskih farmi, rekao je Pivac.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Poznato je da su oni medju glavnim uvoznicima mesa u RH jer im je valjda unosnije nego razvijati svoje a koliko sam vidio uvoze sve i svasta i izvan mesa…ona afera s jajima je njihov uvoz,vidio sam u ducanima da i rinfuzna vina iz Makedonije isto uvozi “mesna industrija Pivac”!? Znaci svastarenje samo da se ostvari profit bez obzira na kvalitetu.

….u prodavaonicu je unio dašak bosansko-mađarskog-bugarskog stila….nađe se finih i jeftinih sitnica,
mliječnih proizvoda, i povrća…

dovoljno je pitati nekoga iz veterinarske stanice remetinec koja ja nadležna za njegove pogone u zg pa nek vam oni kažu od kud je meso. manje više od svukud samo ne iz hr što je i logično jer je tamo jeftinije.

Moje iskustvo sa Pivac markom mesnica je da su uvijek imali dobro meso. Želim im uspjeha i da se ne pokvare. Nadam se da ovo što piše @berol gore nije točno

New Report

Close