Borovo i Dalmacijavino udružuju snage, 2017. stižu Pipi Startasice

Autor: Ana Blašković , 27. rujan 2016. u 21:59
Grožđe u Drnišu brat će se u radnoj obući Borovo

Dvije domaće tvrtke potpisale su sporazum o suradnji.

Posrnula vukovarska tvornica obuće Borovo, koja danas traži izlaz iz financijskih problema kroz predstečajnu nagodbu, i Dalmacijavino, koje ga je nedavno pronašlo u novom vlasniku hrvatskom 'kralju šećera' Marinku Zadri, udružuju snage i zajedno izlaze na tržište.

 Dvije tvrtke potpisale su sporazum o suradnji temeljem kojeg započinju rad na razvoju i proizvodnji Pipi Startasica, čije će predstavljanje biti u proljeće iduće godine. U međuvremenu, pak, radnici Dalmacijavina u vinogradu u Drnišu nosit će radnu obuću iz vukovarskih pogona. "Dalmacijavino smo preuzeli u stečaju i naš prvi zadatak bio je ponovo pokrenuti proizvodnju i vratiti proizvode na police trgovina. Sada, kad se polako vraćamo, možemo razmišljati o projektima poput Pipi Startasica, koji će našem proizvodu dati određenu dodanu vrijednost", rekao je čelnik Dalmacijavina Luka Diel-Zadro.

U četiri mjeseca od ponovnog startanja proizvodnje prodano je gotovo dva milijuna bočica Pipija u pakiranju 0,25l, brenda kojemu žele vratiti nekadašnju slavu.  "Izuzetno smo ponosni na ovu suradnju, prepoznati smo od strane hrvatske kompanije kao vrijedan i kvalitetan partner i nadamo se da će i drugi slijediti ovaj primjer", rekao je voditelj brenda Borovo Dubravko Šimenc. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

New Report

Close