Borealis nije produljio ponudu koja istječe 31. 3.

Autor: Marija Brnić , 29. ožujak 2018. u 22:01
Predsjednik Uprave Petrokemije Đuro Popijač/Nikola Čutuk/PIXSELL

Petrokemiji CERP dao odobrenje za novo produljenje otplate kredita Erste banci.

Kutinskoj Petrokemiji Upravno vijeće CERP-a u četvrtak je odobrilo sklapanje još jednog aneksa ugovoru o kratkoročnom kreditu s Erste&Steiermärkische bankom, za koji je CERP jamčio dionicama iz svog portfelja, a njime će se otplata 100 milijuna kuna kredita odgoditi za šest mjeseci.

U tom vremenu očekuje se da pregovori s potencijalnim strateškim partnerima budu okončani i da se konačno provede dokapitalizacija kutinskog proizvođača kojom bi se unijelo najmanje 400 milijuna kuna kapitala.

O tome kako teku pregovori i u kojoj su fazi okupljanja zainteresiranih malo informacija izlazi u javnost. Ono što je zanimljivo jest da u subotu 31. ožujka istječe rok valjanosti ponude austrijskog Borealisa, a kako saznajemo, Borealis ga još nije produljio. Iz krugova tvrtke dobili smo informaciju kako "čekaju na povratne informacije iz Vlade".

Drugim riječima, ova dva dana malo će se intenzivnije komunicirati s potencijalnim partnerom koji bi, prema važećoj ponudi, ušao sa 140 milijuna kuna, dok bi preostali kapital osigurali ulagači domaće konzorcija u kojemu sudjeluju PPD, Janaf, HEP, mirovinski fondovi, dok je Inina participacija i dalje upitna.

Pregovori su sada podignuti na najvišu razinu u Vladi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close