Bit će čipsa, Franck otkupio 8.000 tona krumpira

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. listopad 2013. u 15:15
Thinkstock

Iz Francka ističu da krumpir otkupljuju isključivo od hrvatskih proizvođača.

Zagrebački Franck završio je ovogodišnji otkup krumpira kojeg koristi za proizvodnju čipsa te je od svojih kooperanata, koji obrađuju više od 260 hektara na području Hercegovca u blizini Garešnice, otkupio osam tisuća tona krumpira.

Iz Francka ističu da krumpir otkupljuju isključivo od hrvatskih proizvođača, podsjećajući kako je Franck tržišni lider u proizvodnji i prodaji čipsa na hrvatskom tržištu na kojem drži 34 posto tržišta čipsa.

Direktor Franckove tvornice čipsa u Hercegovcu Damir Lujanac napominje kako je Franck najveći otkupljivač industrijskog krumpira u Hrvatskoj i sve svoje potrebe za krumpirom zadovoljava na domaćem tržištu.

Suradnja s domaćim proizvođačima krumpira traje još od 1977., a kako bi osigurali najbolju kvalitetu čipsa kroz 25 godina suradnje s kooperantima isprobali su više od 200 sorti krumpira i na kraju odabrali četiri sorte, koje su se pokazale najbolje za proizvodnju čipsa, kazao je Lujanac dodajući kako se među njima posebno ističe sorta Lady Claire.

U sastavu tvornice je skladište u kojemu je od prijema sirovine nadalje sve prilagođeno kako bi se krumpir mogao čuvati 10 do 11 mjeseci bez kvarenja.

Iz Francka navode kako od svojih kooperanata otkupljuju i druge poljoprivredne kulture – kukuruz kokičar te cikoriju, a u planu su i dodatna proširenja suradnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close