Benussi iz Fažane preuzeo Viator&Vektor tehniku

Autor: Darko Bičak , 24. siječanj 2017. u 07:41
Benussi zastupa i servisira komercijalna vozila brenda Iveco

Istarska tvrtka zastupnik je vozila Iveco za Hrvatsku, a u posljednje vrijeme sve je snažnije prisutna na tržištu susjedne zemlje gdje je finalizirala važnu akviziciju.

Istarska tvrtka Benussi, koja se bavi zastupanjem i servisiranjem brenda komercijalnih vozila Iveco, uvelike širi svoje poslovanje na slovensko tržište.

Nakon što je prije dvije godine tvrtka iz Fažane iz stečajne mase nekadašnjeg slovenskog prijevozničkog diva Viator&Vektora kupio 11 hektara njihova zemljišta u Ljubljani za 18,5 milijuna eura, sada je napravljena nova akvizicija. Naime, kako pište slovenski list Dnevnik, Benussi je nedavno i formalno kupio tvrtku Viator&Vektor tehnika čija je djelatnost servisiranje vozila, tehnički pregledi te niz usluga vezanih uz automobile, posebice one u komercijalnom segmentu – kombije, kamione i autobuse.

Iz samog Benussija nisu komentirali ovaj poslovni potez, no činjenica je da je tvrtka bila u najmu ovog prostora posljednje dvije godine te je očito procijenjeno da će za daljnje poslovanje biti bolje da se nekretnine i kupe. Već su prije iz Benussija komentirali da se njihov biznis savršeno sinergijski nadopunjuje s djelatnošću Viator&Vektor tehnike. Prema podacima Poslovne Hrvatske, Benussi je u 2015. godini ostvario prihod nešto manji od 200 milijuna kuna, a što je bio pad od 17,2 posto u odnosu na godinu prije.

Istodobno im je neto dobit bila n razini od 10 milijuna kuna, a što je bio pad za gotovo trećinu u odnosu na 2014. godinu. Viator&Vektor je bila jedna od značajnijih slovenskih tvrtki te važan igrač na regionalnom logističko prijevozničkom tržištu koji je prije 10-ak godina došao u ozbiljne poteškoće koje su rezultirale stečajem. Stečajni postupak traje i dalje, a ukupna potraživanja vjerovnika procjenjuju se i na 165 milijuna eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close