S više od 200 kamiona postaju najveći cestovni prijevoznik – ne samo u Hrvatskoj, nego i u regiji

Autor: Božica Babić , 05. veljača 2014. u 12:21
Goran Pajnić, predsjednik Uprave Belja/Davor Javorović/PIXSELL

Beljetrans prodan je za šest milijuna eura tvrtki Ricardo iz Darde u vlasništvu Milana Vrdoljaka.

Beljetrans, profitni centar tvrtke Belje, članice koncerna Agrokor, sa svim pokretninama i nekretninama prodan je za šest milijuna eura tvrtki Ricardo iz Darde u vlasništvu Milana Vrdoljaka.

Preuzimanjem Beljetransa tvrtka Ricardo okrupnjava svoju osnovnu djelatnost te s više od 200 kamiona postaje najveći cestovni prijevoznik ne samo u Hrvatskoj nego i u regiji, naglasio je Vrdoljak u utorak prigodom potpisivanja kupoprodajnoga ugovora. Predsjednik Uprave Belja Goran Pajnić kazao je pak kako je "Ricardo kao lokalna tvrtka najbolji mogući partner za buduću suradnju u segmentu cestovnoga prijevoza jer će svojim znanjem i iskustvom dodatno unaprijediti i podići konkuretnost nastavljajući kontinuitet poslovanja s Beljem, ali i ostalim članicama koncerna Argokor".

Belje nastavlja, istaknuoo je Pajnić, sa svojim razvojnim planovima u segmentu poljoprivrede, što potvrđuje i novi staklenik za uzgoj rajčice otvoren prije desetak dana, koji će, kao i sve ostale proizvodnje, ubuduće koristiti prijevozničke usluge Ricarda.  Vijest o ovoj transakciji u javnost je neslužbeno iscurila još 22. siječnja, no na izravan upit u Agrokoru su je tada opovrgnuli. Odmah nakon službene objave prodaje Beljetransa u poslovnim se kuloarima moglo čuti kako se kupci traže i za sve otkupne stanice koje se nalaze u sklopu Belja, Vupika i PIK-a Vinkovci, tvrtki kćeri koncerna Agrokor. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Možda i garantira posao jedno vrijeme ali poslje je bye bye..prihvati njegove uvjete ili zbogom. I Slovenskim dobavljačima jamči 3 godine isto,a onda će počet trpat svoje. Zato se toliko i natezu oko Mercatora.

ima prihod beljetrans od 200 milijuna kn,a prodana z 45.mislim da je dobar posao za ministrove rođako još ako im garantira posao x godina.

belje se okreće core biznisu,jučer info u hrt vijestima oko otvaranja onog svemirskog staklenika da su do sada uložili 2,3 milijarde kuna u belje.

To toliko ne vrijedi. Opet je Todo nasadio domaćeg poduzetnika. Više ni nema konkurencije u RH pa teže i neisplativije djelatnosti prepušta drugima. Ostaje još Vindija od većih firmi ali to zato jer se on ne bavi bijelim mesom.

New Report

Close