BAT u Hrvatskoj prošle godine zaposlio više od 200 ljudi, najavljuju novi val zapošljavanja

Autor: Poslovni.hr , 01. ožujak 2018. u 10:59
FOTO: Press

British American Tobbaco dobio priznanje Global Top Employer i tako je prepoznat kao jedan od najboljih poslodavaca na globalnoj razini .

British American Tobacco (BAT) prošle je godine u Hrvatskoj zaposlio preko 200  ljudi, a u zadnje dvije i pol godine – od akvizicije TDR-a, povećao je ukupan broj zaposlenih u svim dijelovima poslovanja za 7 posto. Danas u hrvatskom dijelu BAT-ovog Adria klastera radi ukupno više od 1700 ljudi.

U tvornici u Kanfanaru trenutno je zaposleno više od 550 ljudi, a samo je prošle godine otvoreno više od 150 radnih mjesta uz plan nastavka zapošljavanja i u ovoj godini. Trenutno su u tvornici otvorena radna mjesta za koja su potrebna tehnička znanja poput strojarskog, mehaničkog, elektroničkog i automatičarskog. 

BAT je i na globalnoj razini prepoznat kao jedan od najboljih poslodavaca što je potvrđeno nedavnim priznanjem Global Top Employer. Kompanija je ovim certfikatom dobila veliku pohvalu za radno okruženje koje osigurava zaposlenicima u 35 zemalja u pet regija. BAT je jedan od samo 13 kompanija koje su primile to prestižno globalno priznanje u 2018. godini.

BAT je jedan od najvećih privatnih investitora u Hrvatskoj i kontinuirano investira u sve dijelove biznisa, najviše u proizvodnju u Kanfanaru. Ukupan iznos ulaganja u Kanfanar od BATO-ovog preuzimanje doseći će 40 milijuna eura. Zahvaljujući uspješnom pozicioniranju tvornice u Kanfanaru unutar globalnog sustava BAT-a, BAT je danas jedan od najvećih domaćih izvoznika, s udjelom izvoza od 80 posto ukupne proizvodnje i planom povećanja tog udjela do kraja ove godine na preko 90 posto. Trenutno izvozi u više od 22 europske zemlje, a ove će godine proširiti na još pet novih tržišta: Belgiju, Cipar, Dansku, Irsku i Latviju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Dakle prošle godine su ukupno zaposlili 200 ljudi a u protekle dvije ipo godine su digli broj zaposlenih za 100. Razvaljuju 😀

New Report

Close