‘Dalekovod se može spasiti samo ako banke izgube dio novca’

Autor: Poslovni.hr , 20. veljača 2013. u 09:54
Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Dane do ročišta vjerovnici koriste za međusobne sastanke.

Ročište vjerovnika u predstečajnom postupku Dalekovoda odgođeno je i zakazano za 26. veljače, a prema informacijama kojima raspolaže Večernji list dane do ročišta vjerovnici koriste za međusobne sastanke.

Intenzivno se , piše list, dogovara način na koji će se tvrtku izvući iz problema. Prema pisanju lista presudnu ulogu imat će Zagrebačka banka, kao pojedinačno najveći vjerovnik, ali i obvezni mirovinski fondovi koji su u Dalekovodu izloženi i kao vjerovnici i suvlasnici.

"Najviše nam odgovara da se dogovor postigne u prvom krugu jer, ako se počne odugovlačiti, tvrtka neće preživjeti", kazao je za Večernji list izvor iz obveznih mirovinskih fondova koji nije siguran kako će se ponijeti Zagrebačka banka. List piše kako izvor blizak banci pak kaže da vjeruje da su šanse za uspješnu predstečjanu nagodbu Dalekovoda daleko više od 50 posto, čak i da se konačni dogovor ne postigne na idućem ročištu. "Banke moraju shvatiti da se Dalekovod može spasiti samo ako one izgube dio novca, s tim da se moraju pomiriti ako žele naplatiti barem jedan dio dugovanja", kaže jedan od sugovornika za list.

Komentirajte prvi

New Report

Close