Bandić uputio Vladi pismo namjere o preuzimanju Imunološkog zavoda

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. siječanj 2014. u 22:31
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

“Neću govoriti o pismu, o sadržaju, dok premijer i ministri ne pročitaju, ne bi bilo korektno”, izjavio je tada Bandić.

 Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potvrdio je kako je Vladi popodne uputio pismo namjere da Grad Zagreb preuzme Imunološki zavod.

Da će pismo namjere danas uputiti Vladi gradonačelnik Bandić najavio je ranije novinarima, tijekom današnjeg obilaska gradilišta vrtića, osnovne škole i IV. gimnazije na zagrebačkoj Kajzerici, no ni tada nije želio govoriti što točno to pismo sadrži.

"Neću govoriti o pismu, o sadržaju, dok premijer i ministri ne pročitaju, ne bi bilo korektno", izjavio je tada Bandić.

Gostujući jutros na Radio Sljemenu ocijenio je kako se nije smjelo dopustiti da Imunološki zavod ode u stečaj, te pozvao nadležne institucije da provjere zašto je taj zavod propao i kome je to bilo u interesu.

"Način na koji se stečaj dogodio upućuje na marifetluke, ali neka institucije rade svoj posao. Mi smo se upustili u ovo samo da spasimo čast 120 godina tradicije Imunološkog zavoda i 220 ljudi i nećemo šutke prelaziti preko toga", poručio je Bandić.

U toj radijskoj emisiji rekao je i kako je će u pismu namjere biti navedeno zašto su u Gradu zainteresirani za Zavod i što su spremni učiniti nakon njegova preuzimanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close