Badelova vina novi distributer plasirao u razvikani celebrity restoran

Autor: Objava za medije , 05. lipanj 2014. u 15:53
Vlasnik restorana Lucia u Celseau, Lucio Altana prezentira Ivan Dolac, s ekipom iz Badela

Nakon ovogodišnjeg London Wine Faira, novi Badelov distributer za britansko tržište Eurowines plasirao je Ivan Dolac Barrique i Korlat Cabernet Sauvignon u razvikani celebrity restoran Lucia u Chelseau

Nakon ovogodišnjeg London Wine Faira, novi Badelov distributer za britansko tržište Eurowines plasirao je Ivan Dolac Barrique i Korlat Cabernet Sauvignon u razvikani celebrity restoran Lucia u Chelseau

London Wine Fair 2014 (LWF), usmjeren na trgovce vinima, održan je od 2. do 4. lipnja u Londonu, a vina Badela 1862 ove su godine predstavljena na dva mjesta: na štandu Hrvatske gospodarske komore koji okuplja vodeće vinare Hrvatske, ali i na štandu Eurowinesa, jednog od vodećih uvoznika i veletrgovaca vinima s izrazito jakom distribucijskom mrežom u Velikoj Britaniji i novog Badelovog distributera za tržište Velike Britanije. Riječ je o trgovačkoj kući s 50 godišnjom tradicijom koja u svojoj ponudi ima više od 500 etiketa vina iz najpoznatijih vinorodnih područja svijeta. Eurowines izravno surađuje s trgovcima vinima, ugostiteljskim i hotelskim lancima kao i s nezavisnim ugostiteljima.

Vina iz Benkovca i Svirča izazvala su veliku pozornost na izložbenom mjestu Eurowinesa, a dobavljači restorana i maloprodaje bili su vrlo impresionirani s premium Korlat Cabernet Sauvignonom i plavcima.

Nakon prezentacije u celebrity restoranu Lucia u Celseau, vlasnik Lucio Altana izjavio je „da je ponosan što će njegov restoran postati prvi restoran u kojem će se posluživati Ivan Dolac Barrique i Korlat Cabernet Sauvignon. Siguran sam da će moji celebrity gosti, nogometaši Chelsea, pisci, pjevači, kao Bryan Adams, uživati u otkrivanju tih prekrasnih vina.“

Poslije sajma enologinja Badela 1862 Tina Klepac, koja je prezentirala vina na sajmu, vodit će i prezentaciju tih vina za prodajnu operativu distributera i sommeliere restorana. Britanci pokazuju sve veće zanimanje za vina iz Hrvatske, što se može vidjeti i iz članka objavljenog u The Drinks Businessu od 23. siječnja 2014. pod naslovom „Top 10 vinskih trendova za 2014.“ Claudio Martins iz poznate londonske vinoteke „New Street Wine Shop“ u londonskom Cityju, u tom članku, među ostalim, kaže: „Pravi novootkriveni interes je za vina koje otkriva nova generacija, a koja je puno više pustolovno raspoložena od tradicionalnih kupaca. Ljudi su u potrazi za otkrivanjem novih zemalja, poput Hrvatske. Potrošači se ne opredjeljuju za velike marke, traže vina manje poznatih vinogradara, što je potpuno novo u potražnji“.

Badel 1862 već je duži niz godina prisutan na zahtjevnom britanskom tržištu, a uzastopne nagrade Badelovim vinima na britanskim i europskim ocjenjivanjima privukle su jakog distributera -Eurowines, da ih uvrsti u svoju ponudu.

Na LWF-u Badel 1862 je izložio svoja najpoznatija vina, većinom već nagrađena na velikim svjetskim ocjenjivanjima vina (Decanter i International Wine Challenge u Londonu, Vinalies Internationales u Pariz, Vinitaly u Veroni…). Eksperti Eurowinesa su ocijenili da visok potencijal za tržište Velike Britanije imaju vina s Korlata – Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, nova zvijezda među dingačima – Dingač 50°, vina najnagrađivanije hrvatske vinarije Daruvar – Sauvignon i Graševina Daruvar, Ivan Dolac s Hvara i druga.

Komentirajte prvi

New Report

Close