Badel 1862: Uskoro novi javni poziv

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. listopad 2014. u 16:11
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Tvrtka Badel 1862 danas je potvrdila da je krajem prošlog tjedna održan sastanak s predstavnicima više ministarstava oko restrukturiranja Badela.

Tvrtka Badel 1862 danas je potvrdila da je krajem prošlog tjedna održan sastanak s predstavnicima više ministarstava oko restrukturiranja Badela, da će uskoro biti objavljen novi javni poziv za dokapitalizaciju i strateško povezivanje u okviru postupka predstečajne nagodbe, kao i da se pregovara o mogućnostima mirnog rješavanja svih sporova koji opterećuju tvrtku pa tako i s bivšim čelnikom tvrtke Antom Perkovićem.

Iz Badela su to potvrdili u odgovoru na upit Zagrebačke burze u vezi danas objavljenog teksta u nekim medijima da se država želi nagoditi s Antom Perkovićem, u kojem se najavljuje da bi se išlo na novi natječaj s pozivom za zainteresirane ulagače, ako osobe koje vode sporove protiv Badela, odnosno Perković i Marinko Sulić, pristanu na novčanu naknadu koju bi im država ponudila. Time bi za ponovljeni natječaj, kako se ističe, bila maknuta glavna prepreka, a to je neizvjesnost oko rezultata sudskih sporova.

Badel 1862 u svojoj objavi potvrđuje da je u petak, 24. listopada, održan sastanak s ključnim osobama iz ministarstava gospodarstva, financija, regionalnog razvoja i fondova EU te poduzetništva i obrta, kao i iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Centra za restrukturiranje i prodaju te Porezne uprave, u vezi s restrukturiranjem Badela 1862.

"Sukladno zaključku sa sastanka, a vezano uz iskazani interes ulagatelja za dokapitalizaciju društva, društvo će u idućih nekoliko dana objaviti novi javni poziv za prikupljanje ponuda za dokapitalizaciju i strateško povezivanje u okviru postupka predstečajne nagodbe, a Ministarstvo gospodarstva osnovat će međuresornu radnu skupinu za odabir ulagatelja, o čemu će investicijska javnost biti na vrijeme obavještena", navode iz Badela.

Također, potvrđuju kako Badel 1862 u okviru procesa provedbe mjera restrukturiranja, temeljem strategije utvrđene pravnim due diligenceom, provodi pregovore u cilju mirnog rješavanja svih sporova koji opterećuju tvrtku.

"Sukladno tomu, u svrhu smanjenja pravnih rizika u tijeku su pregovori i u dugogodišnjim sporovima koje su Anto Perkovića iz Zagreba i tvrtka Bobita Co iz Čitluka, BiH, pokrenuli protiv društva. Naglašavamo kako navedeni pregovori nemaju izravan utjecaj na okončanje predstečajne nagodbe Badela 1862", ističu iz zagrebačkog proizvođača alkoholnih i bezalkoholnih pića.

U travnju ove godine objavljen je prvi javni poziv za prikupljanje ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju Badela u okviru postupka predstečajne nagodbe, a u roku je bilo dostavljeno pet neobvezujućih ponuda, no obvezujuću je ponudu podnijela samo tvrtka Princeps promet, ali njena ponuda nije prihvaćena jer ta tvrtka nije u roku dostavila traženu dokumentaciju.

Komentirajte prvi

New Report

Close