Badel 1862 produžio rok prikupljanja ponuda za strateško povezivanje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. travanj 2015. u 09:14
Foto: Boris Šćitar/Večernji list/PIXSELL

Badel 1862 izvijestio je u utorak da je produžen rok za dostavu ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju do 29. svibnja.

Badel 1862 izvijestio je u utorak da je produžen rok za dostavu ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju do 29. svibnja.

Radna skupina za ocjenu mjera restrukturiranja Badela, koju čine predstavnici ministarstava gospodarstva, financija, poljoprivrede, Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom i Centra za restrukturiranje i prodaju, dala je suglasnost na produženje roka za dostavu ponuda na javni poziv za strateško povezivanje i dokapitalizaciju društva sa 18. na 29. svibnja, navode iz te tvrtke u većinskom državnom vlasništvu.

Badel je 18. ožujka objavio javni poziv za strateško povezivanje i dokapitalizaciju, u minimalnom iznosu od 150 milijuna kuna, u okviru postupka predstečajne nagodbe. Kao obvezni uvjeti koje ponuda mora sadržavati navedeni su i 'business' plan za razdoblje od pet godina, zadržavanje osnovnog poslovanja Badela te zadržavanje i razvijanje brendova, obveza zadržavanja osnovnih proizvodnih pogona na lokaciji grada Zagreba i/ili Zagrebačke županije, kao i zadržavanje vinogradarstva i vinarstva na lokacijama na kojima Badel sada posluje, sve u razdoblju od najmanje pet godina od dana pravomoćnosti predstečajne nagodbe.

Osim toga, ponuditelj će imati i obvezu zadržavanja broja radnika zaposlenih na neodređeno vrijeme, minimalno prema broju radnika utvrđenih u konceptu restrukturiranja za razdoblje od minimalno dvije godine od pravomoćnosti predstečajne nagodbe, a u slučaju provođenja programa zbrinjavanja eventualnog viška radnika, taj će postupak trebati provesti sukladno Kolektivnom ugovoru i hrvatskim propisima.

Zainteresirani ponuditelji morat će dostaviti i ponudu o modelu provedbe operativnog i financijskog restrukturiranja Badela, kao i osigurati ulaganje u temeljni kapital uplatom u novcu minimalno 150 milijuna kuna u roku od 60 dana od pravomoćnosti predstečajne nagodbe.

Inače, iz Badela krajem prošlog tjedna nisu mogli komentirati postupak prikupljanja ponuda za strateško povezivanje, napominjući kako je sa svima koji su sudjelovali u postupku due diligencea potpisan ugovor o povjerljivosti. Po pisanju medija, zainteresirani investitori – izraelski Tempo Beverages, makedonski Tikveš, češka Kofola i fond Nexus – završili su s postupkom dubinskog snimanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close