Atlantic Grupi kredit EBRD-a od 10 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. rujan 2014. u 15:14
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Atlantic Grupa potpisale su danas ugovor o kreditnoj liniji u vrijednosti od 10 milijuna eura.

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Atlantic Grupa potpisale su danas ugovor o kreditnoj liniji u vrijednosti od 10 milijuna eura, namijenjenih ulaganju u izgradnju i opremanje suvremene tvornice za proizvodnju proteinskih pločica u Novoj Gradišci.

Preostali iznos od 6 milijuna eura do ukupne vrijednosti te investicije financira se iz vlastitih sredstava kompanije, izvijestili su iz Atlantic Grupe.

Prvi čovjek EBRD-ova poljoprivrednog sektora za središnju i jugoistočnu Europu Miljan Ždrale kazao je kako od ove investicije očekuju da osigura dugoročan doprinos održivom razvoju i konkurentnosti kompanije, zahvaljujući lokalnoj proizvodnji, unapređenju fleksibilnosti i poboljšanim maržama.

S Atlantic Grupom, naveo je, već niz godina imaju partnerski odnos i uvjereni su da će ovaj projekt biti još jedan uspješan primjer njihove suradnje.

Ulaganje u tvornicu energetskih pločica u Novoj Gradišci predstavlja nastavak uspješne suradnje s EBRD-om kao središnjom europskom razvojnom financijskom institucijom, koja na ovom projektu pokazuje ne samo svoju ulagačku nego primarno razvojnu dimenziju, istaknuo je potpredsjednik za Financije i IT u Atlantic Grupi Zoran Stanković

Atlantic Grupa je ulaganje u novu tvornicu za proizvodnju energetskih pločica iz asortimana sportske i aktivne prehrane započela u rujnu 2013., potpisivanjem predugovora u Industrijskom parku Nova Gradiška.

Riječ je o projektu vrijednom 16 milijuna eura koji će u prvoj godini proizvodnje otvoriti 50, a uz planirani rast poslovanja u konačnici 160 novih radnih mjesta.

Izgradnja je počela u travnju ove godine, a prvi proizvodi s novih linija na tržištu se očekuju u prvom kvartalu 2015.

Novi proizvodni pogoni predstavljaju ulaganje u daljnji razvoj segmenta sportske prehrane, ali i širi razvoj u srodnim područjima asortimana Atlantic Grupe u regiji jugoistočne Europe.

Atlantic Grupa je vodeći europski proizvođač sportske i aktivne prehrane pod brendom Multipower, a najveći dio asortimana proizvodi u vlastitim pogonima u okolici Hamburga (praškasti proizvodi i komprimati) te u Rogaškoj Slatini (napitci), dok su se energetske pločice proizvodile ugovorno kod treće strane. Energetske pločice će se po završetku investicije u novu tvornicu nadalje proizvoditi vlastitim kapacitetima, navode iz Atlantic Grupe.

Komentirajte prvi

New Report

Close