Atlantic Grupa predlaže dividendu od 12 kuna po dionici

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. svibanj 2015. u 13:25
Foto: Dalibor Urukalović / Pixsell

U poslovnoj 2014. Atlantic Grupa je ostvarila neto konsolidiranu dobit nakon manjinskih udjela u iznosu od 200 milijuna kuna.

Uprava i Nadzorni odbor Atlantic Grupe predlažu Glavnoj skupštini, koja će se održati sredinom lipnja, da se iz dijela zadržane dobiti iz 2010. godine isplati dividenda od 12 kuna po dionici ili ukupno 40 milijuna kuna, objavila je u srijedu ta kompanija.

U poslovnoj 2014. Atlantic Grupa je ostvarila neto konsolidiranu dobit nakon manjinskih udjela u iznosu od 200 milijuna kuna, dok je Atlantic Grupa d.d. ostvarila neto gubitak u iznosu od 2,1 milijun kuna.

Uprava i Nadzorni odbor predlažu Glavnoj skupštini, koja će se održati 18. lipnja, da se neto gubitak od 2,1 milijun kuna pokrije iz dijela zadržane dobiti društva iz poslovne 2010. godine.

Predlažu i da se iz dijela zadržane dobiti iz 2010. isplati dividenda u iznosu od 12 kuna po dionici, a isplatit će se dioničarima koji će na dan 26. lipnja biti evidentirani kao dioničari u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva.

Datum od kojeg će se trgovati dionicom Atlantic Grupe bez prava na isplatu dividende je 24. lipnja (ex date). Tražbina na isplatu dividende dospijeva na dan 15. srpnja (payment date), navodi se u pozivu za Glavnu skupštinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close