Arenaturist s porastom dobiti

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. listopad 2014. u 14:10
Thinkstock

Ove su godine, kako kažu, povećali prosječne cijene, što je rezultiralo povećanjem poslovnih prihoda u devet mjeseci ove godine od 6,2 posto, na 304,2 milijuna kuna.

Pulska hotelska tvrtka Arenaturist u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je 62,4 milijuna kuna dobiti prije oporezivanja, što je porast od 16,4 posto u odnosu na dobit iz istog razdoblja prošle godine, navodi se u izvješću te tvrtke na Zagrebačkoj burzi.

Dodaju da bi njihov poslovni rezultat za prvih devet mjeseci ove godine bio i bolji da nije bilo povećanja stope PDV-a na turističke i ugostiteljske usluge sa 10 na 13 posto te povećanja stope doprinosa za zdravstvo sa 13 na 15 posto i povećanje naknade za korištenje voda za više od sto posto.

Iz Arenturista ističu i da su unatoč lošim vremenskim prilikama uspjeli zabilježiti jednak broj noćenja kao lani. Neznatan pad noćenja u kampovima nadomješten je povećanim brojem noćenja u hotelskom i apartmanskom tipu smještaja, unatoč tome što je jedan od njihovih hotela, Belvedere, prvih šest mjeseci ove godine bio zatvoren zbog renoviranja.

Navode kako su najviše noćenja, kao i lani, ostvarili turisti iz Njemačke, Slovenije, Austrije i Italije, dok su posebno zadovoljni odazivom turista iz Velike Britanije, koji su ostvarili 44 posto više noćenja nego u lanjskih devet mjeseci. Najveći pad noćenja, od čak 51 posto zabilježili su s ruskim turistima.

Ove su godine, kako kažu, povećali prosječne cijene, što je rezultiralo povećanjem poslovnih prihoda u devet mjeseci ove godine od 6,2 posto, na 304,2 milijuna kuna.

Za 5,5 posto, na 226,1 milijuna kuna, porasli su poslovni rashodi, zbog većeg obujma poslovanja, povećanja troškova provizije prodaje aranžmana putem interneta, većeg troška amortizacije novo obnovljenih objekata i otpisa dugotrajne imovine nastalog zbog rekonstrukcije hotela Belvedere.

Komentirajte prvi

New Report

Close