Apel Vladi: 'Pokrenite što prije privatizaciju Jadrana'

Zbog Jadrana prosvjedovalo se ispred HFP-a  još u prosincu 2009./Igor Kralj/PIXSELL Zbog Jadrana prosvjedovalo se ispred HFP-a još u prosincu 2009./Igor Kralj/PIXSELL

Udruga vjerovnika bivših radnika Jadrana upozorava na voluntarizam uprave i NO-a.

Udruga vjerovnika bivših radnika crikveničkog hotelijera Jadran upozorila je premijera Andreja Plenkovića i resorne ministre na "voluntarizam u upravljanju tvrtkom koji se očituje ishitrenim odlukama o investicijama u hotele mimo strateškog plana razvoja tvrtke".

Rezultat toga, ističe predsjednik Udruge Mario Vukelić, jest da Jadran nema niti jedan hotel za cjelogodišnje poslovanje, iako je u tvrtku uloženo više od 100 milijuna kuna. .Voluntarizam uprave i NO-a po ocjeni Udruge, povećava kreditni rizik tvrtke, koja već u 2017. može zbog prezaduženosti izgubiti mogućnost podizanja novih kredita i nastavak započetih investicija.

Vukelić u pismu Vladi skreće pozornost i na problem mnogih neriješenih imovinsko-pravnih sporova koje tvrtka nepotrebno i dugotrajno vodi, a jedan od tih je i neriješen problem nagodbe s još 60-ak radnika, razlučnih vjerovnika, za sporove vrijedne po Vukeliću 4 do 5 milijuna kuna.

Budući da je i nakon stečaja Jadran u većinskom vlasništvu države, Udruga od Vlade traži provedbu odluka o uvrštenju dionice Jadrana na Zagrebačku burzu, čime bi se "omogućilo da 850 radnika vjerovnika i malih dioničara namiri nakon 20 godina svojih 50 posto utvrđenih tražbina u stečajnom postupku u iznosu od 30 mil. kuna". Bivši radnici vjerovnici požuruju Vladu i da što prije pristupi privatizaciji, po mogućnosti modelom prodaje većinskog paketa dionica putem javnog natječaja, po uzoru na model primijenjen za rapski Imperijal. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve