Alstom Hrvatska s rastom prihoda od 14 posto

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. studeni 2012. u 16:08
PIX

‘Razina od 820 zaposlenih pokazuje umjeren, ali kontinuiran rast broja zaposlenih.’

Karlovačka tvrtka Alstom Hrvatska d.o.o. u razdoblju od početka travnja do kraja rujna ostvarila je ukupni prihod u iznosu od 237 milijuna kuna, što je porast za 14 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, izvijestili su danas iz Alstoma. Ta je tvrtka dio međunarodne Alstom grupe koja je danas objavila rezultate poslovanja u razdoblju od travnja do rujna, što je za tu korporaciju prvih šest mjeseci financijske godine 2012./2013.

"Alstom u Hrvatskoj pokazuje znakove pozitivnog rasta", ističe predsjednik Alstoma za Balkan Denis Peranić. Nastavljamo, kaže Peranić, pozitivan trend na tržištu s narudžbama u ukupnoj vrijednosti od 320 milijuna kuna, a čak 74 posto narudžbi dolazi iz inozemstva. Razina od 820 zaposlenih pokazuje umjeren, ali kontinuiran rast broja zaposlenih, naglašava Peranić.

Alstom Hrvatska d.o.o. je od 2000. godine dio Alstom grupe, pružajući rješenja servisa, inženjeringa, konstrukcije i proizvodnje za termoenergetska postrojenja i industriju na lokalnom tržištu te u inozemstvu, a iz te kompanije ističu i kako su među 50 vodećih izvoznika u Hrvatskoj.

Po podacima iz financijskog izvješća Alstom grupe za razdoblje travanj-rujan, ukupni prihod te grupe iznosio je 9,7 milijardi eura, što je porast za 4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Dobit iz poslovanja povećana je za 12 posto, na 703 milijuna eura, a neto dobit za 11 posto, na 403 milijuna eura.

U razdoblju od početka travnja do kraja rujna ove godine Alstom je zaprimio narudžbi u vrijednosti od 12,1 milijardu eura, što na godišnjoj razini predstavlja porast od 19 posto, a tom je, kako ističu iz te kompanije, posebno pridonijelo jako polugodište sektora transport.

Alstom je tijekom prvog polugodišta fiskalne godine 2012./2013. povećao rashode za istraživanje i razvoj na 351 milijuna eura uz kontinuirani fokus na plinske turbine, nove proizvode vezane uz obnovljive izvore energije, pametnu mrežu i upravljanje energijom te na rješenja transporta prilagođena urbanim potrebama. Iz Alstom grupe također potvrđuju svoju orijentaciju na rast prihoda od preko 5 posto godišnje za ovu i za sljedeće dvije fiskalne godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close